用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 62網影印點
樓主: LittleBallBall
go

62網影印點 [複製鏈接]

引用:浸聯都要返屋企網上登記咗再print+份form先

原帖由 LittleBallBall 於 16-05-26 發表
浸聯都要返屋企網上登記咗再print 份form先再可以交表~ 話時話,屋企連printer都無 邊度有得print  ...
去圖書館

回覆:62網影印點

但7仔啲fax機重係用一卷卷感熱紙,學校收唔收呀?

LittleBallBall 發表於 16-5-26 15:02
浸聯都要返屋企網上登記咗再print 份form先再可以交表~ 話時話,屋企連printer都無 邊度有得print  ...
重要係派位當日先可以print, 明明官小附近就是浸聯, 但都要.........

引用:係喎,好多7仔有fax服務,問定屋企附近7仔

原帖由 LittleBallBall 於 16-05-26 發表
係喎,好多7仔有fax服務,問定屋企附近7仔有無影印先!
你去問清楚先,有咪試一張

回覆:62網影印點

有啲屋苑管業處有得影印,不過應該住戶only, 問下麗城有無,有就問人借住戶証去影個印,應該9點開工了

siden 發表於 16-5-26 16:26
你去問清楚先,有咪試一張
其實大多數叩門既嘢都可以準備定既......

浸聯只接受網上叩門申請, 而且又要俾錢同埋要出示埋入數紙, 唔駛咁急即刻去做

而且係62網會係6月4日面接受申請, 都唔係咁多間, 最急都應該係111入唔到石鐘山既而要即日叩門面試既家長啫!

諗好"叩門路線"就唔駛咁煩, 荃官小現正接受叩門申請......
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

回覆:sissysze 的帖子

下~可能用感熱紙架?咁真係要去問清楚先喎!

回覆:hkpapa852 的帖子

咁都比你估中,我就係其中一個咁急要去叩門既家長

LittleBallBall 發表於 16-5-26 16:45
咁都比你估中,我就係其中一個咁急要去叩門既家長

ME TOO, 因為要工作,只是我比你好彩,(海官拿派位証, 好方便)
食完早餐9點左右去到,排埋隊拿, 
拿完,路德圍已經有影印,
影完麥記坐下分別夾派位証及核對,出發交表 !  

醒目開學勳章 王國長老

LittleBallBall 發表於 16-5-26 09:17
6月4日拎咗結果後, 有部份學校係當日即時收叩門申請表.... 但係例如註冊證嗰啲都要當日收到先可以影印到,  ...

最快就係出返南豐中心既巴士站對出, 個度有幾間影印鋪, 大部份開 9 點, 你一次過可以印晒黑白同彩色.

想更快就係要叩門小學全套資料做一個 file, 畀隻 usb 佢地做 output, 唔使煩話要逐張揀, 最怕影漏左咋.

任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

7仔有fax, 唔等於有得影印, 我問過我屋企附近間7仔無.
另外, 石鐘山個網話下午面見時才需要出示派位證, 而且係出示, 唔係要收影印本喎!

回覆:shawn 的帖子

我知係出示呀,不過心理想印定copy好似安心啲

LittleBallBall 發表於 16-5-27 08:37
我知係出示呀,不過心理想印定copy好似安心啲
你是石山111 ???

回覆:subb 的帖子

咁你唔洗慌啦 ! 

官小拿完,坐車出去,再坐車入去石山(影印,可影可唔影)
已經可以夠時間d店鋪應該開左門啦 ! 

石山派位額多,. 祝你唔洗影印, 等註冊

回覆:subb 的帖子

多謝你呀
我都希望依家做既野係多餘同白費心機~

‹ 上一主題|下一主題