用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 大家買左2017 Easter UK倒頭飛機票未?約什麼價錢 ...
樓主: mirrorla
go

大家買左2017 Easter UK倒頭飛機票未?約什麼價錢 [複製鏈接]

回覆:Mapleac 的帖子

買了Easter 倒頭 BA $75xx

引用:Quote:billylulucoco+發表於+16-6-6+08:34+

原帖由 kingkong 於 16-06-06 發表
請問這個價錢的機票可以改日期嗎?HK BA Ticketing office都可以買倒頭飛即Lon~Hk~Lon?
...
視符本身票的class,以最平經濟位計,一般改日期要比100鎊,另需看看當時的票價補錢。而在香港BA的CS加多300蚊港幣手續費。倒頭或正常由香港飛都可在香港BA買。如子女細過16歲最好直接打電話CS買,可即時扣減税項。

回覆:kingkong 的帖子

致電 HK BA 可以 買倒頭飛,我買 belfast > HK> belfast,比你們多一程細機,我用港元計,visa 比。買平機票,class 很低,當然不能更改,要改要收手續費。

引用:致電+HK+BA+可以+買倒頭飛,我買+belfast+>

原帖由 billylulucoco 於 16-06-06 發表
致電 HK BA 可以 買倒頭飛,我買 belfast > HK> belfast,比你們多一程細機,我用港元計,visa 比。買平機 ...
你同時,可以叫 BA check 網上價作比較,覺得低,即買,日日唔同,海鮮價,under 8000 買 - 倒頭飛 (big and small flight) ,個人覺得佷抵。仲可以儲 avois 分。

剛剛買左BA easter倒頭 leeds/hkg/leeds, 好低$7200, 即買

想請教大家,如買咗VA大人票,Agent話搭完可claim翻英國離境税(under 16),  是否真的?有無家長試過?謝!

回覆:大家買左2017 Easter UK倒頭飛機票未?約什麼價錢

dorame, 如果你現在經agent or airline買機票, below 16,理應立即扣稅,不用事後申請refund。

SYSquare 發表於 6唯有6-6 17:55
dorame, 如果你現在經agent or airline買機票, below 16,理應立即扣稅,不用事後申請refund。

...

佢話完成後才幫我申請翻。我就係懷疑唔知真定假!

引用:剛剛買左BA+easter倒頭+leeds/hkg/leeds,+

原帖由 tung_yan0623 於 16-06-06 發表
剛剛買左BA easter倒頭 leeds/hkg/leeds, 好低$7200, 即買

回覆:大家買左2017 Easter UK倒頭飛機票未?約什麼價錢

Check 咗BA 和 VS 都係 605磅(已扣APD)包1件行李,改日期收150磅,提早揀座位又要收錢。
阿囡今年第一年,其實想知道一件行李23kg 通常夠唔夠呢?你地係咪會廿四小時之內先揀位呢?

回覆:smlee 的帖子

一定夠,我個仔女返 HK 是吉的,一些超市手信,以前帶件校樓返來乾洗,現在件校樓不是 ...大地 牌 feel ... 不用帶回家,走時,成喼是食物。

叫佢 hand carry 一件,采你都儍。他的物資,不是比人就賣出,呀女咪買多幾包衛生巾。

回覆:billylulucoco 的帖子

因為佢地飛北愛,少中國人,一定 check 喼,搵  prohibited items ...  罐頭 ... 沒收,試過五香肉丁,午餐肉,比海關收起,所以一個喼,型男些禾。

oh,唔該曬

請問邊度睇不可以帶入境的食品?

引用:一定夠,我個仔女返+HK+是吉的,一些超市手

原帖由 billylulucoco 於 16-06-09 發表
一定夠,我個仔女返 HK 是吉的,一些超市手信,以前帶件校樓返來乾洗,現在件校樓不是 ...大地 牌 feel ... ...
貿易鉅子

引用:因為佢地飛北愛,少中國人,一定+check+喼

原帖由 billylulucoco 於 16-06-09 發表
因為佢地飛北愛,少中國人,一定 check 喼,搵  prohibited items ...  罐頭 ... 沒收,試過五香 ...
乜罐頭都唔得?阿大去曼徹斯特照帶五香肉丁都冇事啊!

醒目開學勳章

引用:Check+咗BA+和+VS+都係+605磅(已扣APD)包1

原帖由 smlee 於 16-06-09 發表
Check 咗BA 和 VS 都係 605磅(已扣APD)包1件行李,改日期收150磅,提早揀座位又要收錢。
阿囡今年第一年, ...
第一年去讀書, 帶一個喼可能唔夠, 有手提行李嗎?如果10月會回來放假, 可以分開兩次帶(冬天厚褸留返10月)

引用:Quote:原帖由+smlee+於+16-06-09+發表Check

原帖由 3b 於 16-06-09 發表
第一年去讀書, 帶一個喼可能唔夠, 有手提行李嗎?如果10月會回來放假, 可以分開兩次帶(冬天厚褸留返10月 ...
第一年去,所以第一張飛會出student fare(9月去 ,12月返),十月就唔返啦,希望兩件行李夠啦!Easter 就買倫敦倒頭飛!

‹ 上一主題|下一主題