用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

。。。
   0    0    0    0

N班都搞謝師宴和畢業禮?幾年前,無乜呢樣野,多數N班會直上K,到K3畢業先搞都未遲。

N班畢業,細路又吾知咩事,證書有無乜特別用,鍾意留個紀念可以參加,吾去亦無乜所謂。

引用:我地n班今年畢業,之前派通告話有謝師宴,+但

原帖由 bboo1 於 16-05-21 發表
我地n班今年畢業,之前派通告話有謝師宴, 但唔知道原來謝師宴係同畢業禮一齊. 後來先知原來你唔比錢參加謝師 ...
N班都搞啲咁嘅野?其實好無謂。

回覆:畢業禮的謝師宴

勞民傷財

引用:我地n班今年畢業,之前派通告話有謝師宴,+但

原帖由 bboo1 於 16-05-21 發表
我地n班今年畢業,之前派通告話有謝師宴, 但唔知道原來謝師宴係同畢業禮一齊. 後來先知原來你唔比錢參加謝師 ...
我相信學校只是比家長和小朋友留下美好的回憶,因為大部分同學將要升讀不同學校。我反而欣賞校長和老師的安排,有牧師講道,有老師唱詩歌,有魔術表演和派氣球,有自助餐,小朋友又有表演的機會,都係二百蚊一位,仲要投訴嗎?

引用:Quote:原帖由+bboo1+於+16-05-21+發表我地n

原帖由 iloveyeeting 於 16-05-21 發表
我相信學校只是比家長和小朋友留下美好的回憶,因為大部分同學將要升讀不同學校。我反而欣賞校長和老師的安 ...
原來只是二百幾, 我估讀得n 班應該唔介意. 可能樓主是覺得個安排, 令家長好似無得揀而唔適服.

iloveyeeting 發表於 16-5-21 23:02
我相信學校只是比家長和小朋友留下美好的回憶,因為大部分同學將要升讀不同學校。我反而欣賞校長和老師的安 ...
甘你食埋自助又真係好抵,唔係個個都好似你甘抵。更何況係唔知係兩樣痴埋,因去唔到謝師先冇報。誰不知唔去謝師=冇畢業禮

引用:Quote:iloveyeeting+發表於+16-5-21+23:02+

原帖由 bboo1 於 16-05-22 發表
甘你食埋自助又真係好抵,唔係個個都好似你甘抵。更何況係唔知係兩樣痴埋,因去唔到謝師先冇報。誰不知唔去 ...
…如果樓主覺得N班畢業典禮多餘,你都不用介懷有冇謝師宴吧。

‹ 上一主題|下一主題