用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 香港基督教女青年會戴翰芬幼兒園
go

香港基督教女青年會戴翰芬幼兒園 [複製鏈接]

香港基督教女青年會戴翰芬幼兒園

各位媽咪, 你地有無小朋友讀lee間幼兒園呀, 覺得好嗎?
請給意見, tks~

Re: 香港基督教女青年會戴翰芬幼兒園

我之前都有出過topic問戴翰芬幼兒園既意見架, 不過真係無人回應呀....

我覺得呢間幼兒園校舍好細, 人好多, 空氣唔夠流通. 但佢係中環全日制幼兒園, 所以都幾受歡迎既, 我都有報到, 因為我係中環返工, 收左亞仔架, 不過我會唔要個學位喇.....因為太遠屋企..
>>>>>????

Blythe_miki

o甘點解你唔比呀仔讀, 之前又報lee間既, 其實我都唔知邊間好, 因為我住&返工都係上環, 所以如果全日幼兒園唔係好多選擇, 另外, 我想問下, 你又知唔知佢地師資好無呀
tks

因為我老公話唔想亞仔返學太遠呀, 我最近地搬左去東涌呀. 之前報呢間係因為我地果時仲係住向西環呀...

佢地師資應該唔錯架, 睇得出佢地都係有經驗呢, d 小朋友讀得好開心, 我住西環果時, 我neighbour 個仔仔 都係讀戴翰芬幼兒園架, 係佢推薦我這間的~~

當初唔知會真係搬去東涌, 所以連校服都買埋....好在唔係貴呀..
>>>>>????

我都有參觀過呢間幼兒園! 亦同一位老師傾過, 佢好有禮貌亦好暢細講解比我聽! 但得都覺得校舍太細, 一年4季都要開冷氣(唔可以開windows), 唔係幾好! 而且我住元朗中環返工, 老公話如果囝囝讀全日, 要跟我返學放學會好辛苦! 所以依家唔唸喇!
‹ 上一主題|下一主題