用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 2017-18年度升中 - 互勉區
樓主: wongkaka
go

2017-18年度升中 - 互勉區   [複製鏈接]

回覆:2017-18年度升中 - 互勉區

當真正要面對呈分升中心情係沈重咖,早兩年諗住平常心原來好難

今次呈一有兩科失手,真係無眼睇

pcamylcy8115  我女主科都失手!  發表於 16-7-5 12:29

引用:當真正要面對呈分升中心情係沈重咖,早兩年

原帖由 karenlyk 於 16-07-04 發表
當真正要面對呈分升中心情係沈重咖,早兩年諗住平常心原來好難

今次呈一有兩科失手,真係無眼睇:igi ...
我本身都好平常心,但見到新聞出啲數據唔知整乜成個人緊張哂,坐響度都好似有針拮咁

引用:Quote:原帖由+karenlyk+於+16-07-04+發表當

原帖由 Karmen希希 於 16-07-04 發表
我本身都好平常心,但見到新聞出啲數據唔知整乜成個人緊張哂,坐響度都好似有針拮咁

...
同事個仔聽日派彩,見佢緊張我都感到來年壓力

chun媽 發表於 16-6-30 18:11
亞仔中英數常平均分有93,級名次是13,本是大喜,但視藝只得81分,結果呈分試名次為31-40

...
你哋有兩個名次嗎?

chun媽  yes  發表於 16-7-4 21:54

雖然我囡明年才放榜,但我都替今年既家長及小朋友緊張,祝願大家心想事成!

pcamylcy8115  我出年先派位,但係都戥今日派位o既小6 生緊張呀!  發表於 16-7-5 12:30

elaine_272 發表於 16-6-30 10:27
回覆 pcamylcy8115 的帖子

應該計最後改好既分數, 呈二和呈三再努力
唯有係咁啦,呢個暑假唯有再催谷一下,希望呈二同呈三可以再追番上去啦!
本身佢D 成績已經係第三組別,再唔追下,都唔知入唔入到附屬中學!

cubixluk 發表於 16-6-29 14:31
回覆 pcamylcy8115 的帖子

咁對完卷會加分都應該唔影响呈分, 應該出响成績表上既分先呈上教署的, 對嗎???  ...
我估係呱,如果係呈成績表個分,我就唔太驚呀!不過有人叫我唔好睇成績表個平均分囉!但係中、英文,有好多PAPER,咁成績表都會SHOW 番中、英科O既平均分

唉, 我仔又係比視藝拉低哂分數

今日升中派位好好, 希望我地明天都可以

回覆 elaine_272 的帖子

出年情況應該無今年咁理想, 位少人多既一年..
但我都希望我吔到時個個上嚟報喜

pcamylcy8115    發表於 16-7-7 14:15

昨天派了成績表, 我叫阿女問老師她屬band幾
上學期band 2中, 今個學期band1尾band2頭
阿女名次進步了20名, 希望下次再好d, 坐穩band 1 range

引用:昨天派了成績表,+我叫阿女問老師她屬band幾

原帖由 LLK 於 16-07-05 發表
昨天派了成績表, 我叫阿女問老師她屬band幾
上學期band 2中, 今個學期band1尾band2頭
阿女名次進步了20名,  ...
嘩! 你地已經考完呈二, 好快喎

請教吓大家, 假如學校今年派左70個Band 1位到2017年升中派位數目會吾會差不多, 又或者多又或者少約5個呢。

回覆 BLouie 的帖子

不是, 阿女一年兩次考試, 上下學期各一次, 呈一是五年級下學期, 呈二三要去到六年級喇 !

引用:請教吓大家,+假如學校今年派左70個Band+1位

原帖由 BLouie 於 16-07-05 發表
請教吓大家, 假如學校今年派左70個Band 1位到2017年升中派位數目會吾會差不多, 又或者多又或者少約5個呢。

...
這幾年出身人口下跌,有錯配,有不少b2 上移到b1,所以,b1人數不能作準

請問:
今年升中學生人口(全港小六學生), 同下年升中學生人口差幾多呢?
回 望 這 半 生 也 許 是 場 夢 年 月 已 帶 走 幾 個 秋 與 冬 淚 也 倦 了 夢 也 不 斷 轉 眼 逝 去 生 命 或 許 是 場 空

B1C學校放棄B2A生,叩門,唔駛諗

引用:請問:今年升中學生人口(全港小六學生),+同

原帖由 d2343130 於 16-07-05 發表
請問:
今年升中學生人口(全港小六學生), 同下年升中學生人口差幾多呢?

2005年出生人口5.71萬, 2004年(今年小六)出生人口4.98萬
‹ 上一主題|下一主題