用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 PODS 定 銅鑼灣靈糧好
go

PODS 定 銅鑼灣靈糧好 [複製鏈接]

兩間都有K1 offer, target 一線冿校。

3    0    0    0

引用:兩間都有K1+offer,+target+一線冿校。 +

原帖由 MosesLiang 於 16-05-16 發表
Campus 方面我覺得靈糧大d穩陣d(唔係租地方)。學費靈糧回歸學劵,平好好好多。(PODS成7、8千蚊) 英文語境當然pods 強,學字也是pods 早d學。

至於津校,都是計分或大抽獎,有關係同有運就可以。在靈糧慳回的錢,去學乜都得啦~ 反正pods的小朋友都外補。

回覆 MosesLiang 的帖子

我選擇pods, 放棄左靈糧堂offer, 因為pods語境比較好, 小朋友返學開心. 不過我target 直資私小.  

靈糧堂

回覆:PODS 定 銅鑼灣靈糧好

喜歡靈糧的人不要太計較佢成積,是一間happy school. 樓主喜歡邊間

我希望語言能力可以好點,同我唔想小朋友放學要去外補。Pods是否不是Happy School?

回覆:MosesLiang 的帖子

幼稚園要放學外補,真可悲!家長輕鬆D

Pods 語言好, 有NET

My girl is happy studying in pods, and language skills is good.

請問今年PODS 升小戰績如何呢?

MosesLiang 發表於 16-5-17 20:27
我希望語言能力可以好點,同我唔想小朋友放學要去外補。Pods是否不是Happy School?

...
我唔知HAPPY SCHOOL 既定義. 但我仔上緊PODS 既N班, 佢好鐘意返學.

引用:兩間都有K1+offer,+target+一線冿校。 +

原帖由 MosesLiang 於 16-05-16 發表
Pods 語境好

謝謝各位意見。我諗我會揀Pods,始終語境好,又唔想外補上英文班。Pods中文又如何?

Pods 英普都好好,老師好有經驗。我估不是太happy school 上到k1, 下學期已開始畫缐寫字。不過我是target 私小。所以唔會棟靈糧

兩間都各有好處,父母取態和家庭配合反而比較重要。個人意見沒有比較好,只有比較適合。btw樓主target入名津小,因為是計分和抽獎,所以理論上和讀咩KG無直接關係
‹ 上一主題|下一主題