用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 召喚 46/48 小一校網 今年放榜家長
go

召喚 46/48 小一校網 今年放榜家長 [複製鏈接]

致16/17 年度46/48校網小一家長

大家好,還有20日就係16/17 統一放榜,雖然我仔仔係17/18 小一,但心情也替你們緊張。
本人希望為46/48網谷友做統一派位database 。
現在懇求一班16/17 家長用以下方式,通知本人你的統一,乙一至乙三選擇,而放榜後,通知本人派位結果。

可能大家會問冇Jetso ,掂解要幫我,我答:「冇Jetso ,但你們提供資料,足以協助一班毫無頭緒家長長作參考之用。
我們已經生存一個自私自利社會,而我好希望大家出少少力,就能幫助他人,感謝!

提供資料途徑:
Email: [email protected]

EK pm to me

祝願每位家長能找到一個合適小學給小孩,渡過開心愉快小學生活。謝謝。

0    0    0    0

回覆 jkhn1234 的帖子

到時話你知, 希望係個好消息!

回覆 jkhn1234 的帖子

support !

support!

回覆:wxmkin 的帖子

我个女虽然都系下年入读小一,不过对拣学校真的不知道怎么拣,希望多点妈妈分享一下,那间比较好。

樓主都好矛盾下...話我們已經生存一個自私自利社會,要求大家俾料幫忙,但點解一定要私下e-mail和pm妳呢?O係咪最好料就自己收,等其他人食自己,我認為有心留就應該在貼上大家討論分享.

引用:樓主都好矛盾下...話我們已經生存一個自私

原帖由 carven1977 於 16-06-24 發表
樓主都好矛盾下...話我們已經生存一個自私自利社會,要求大家俾料幫忙,但點解一定要私下e-mail和pm妳呢?O ...
我叫Joe Chan 我兩年前開始了解小一,我開設兩個Whatapp 谷 共400 人,還有Facebook 700 人,我得來的data ,是全公開,我對燈講,我對得住天地良心,
我共收到85 個46/48 16/17 年度數據,不開名地全公開俾Whatapp ,Facebook 谷友,如果咁樣叫自私,I am nothing to say ,完。

大檸樂  我 "十卜" 你papa!加油  發表於 16-6-25 10:32

carven1977 發表於 16-6-24 10:45
樓主都好矛盾下...話我們已經生存一個自私自利社會,要求大家俾料幫忙,但點解一定要私下e-mail和pm妳呢?O ...

你咁諗好似小人之心.我覺得joe個概念(集中資料/集中發放消息)運作方法係唔錯.老實講你個人資料除左可以pm/mail之外仲自己可以post上黎討論同分享.而家人地都冇話資料只可以pm/mail不可以公開討論/發放.所以人地真係冇私用.
同埋如果大家幾百個家長,每人post返自己資料,冇人去整合.你可想幾咁混亂.而家人地做好曬,你只係順住睇就知發生咩知.所以我支持同感謝呢位ek papa付出.

加上而家大抽獎制度,d資料其實大部份透明度好高.唔通同你講邊間邊間升中派位好好/教學好好你就信咩,你自己都會入返學校web,ek扒下文自己都有7-8成底.真係想知,你所謂"最好料"係咩?
‹ 上一主題|下一主題