用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 荃灣公立何傳耀小學
go

荃灣公立何傳耀小學

何傳耀小學是否荃灣區數一數二的小學?請問何傳耀普教中嗎?係咪A班是精英班?得一班精英班嗎?是否頭二十名內可被推薦何傳耀中學,是否必收?

引用:何傳耀小學是否荃灣區數一數二的小學?請問

原帖由 KirryLai 於 16-05-14 發表
何傳耀小學是否荃灣區數一數二的小學?請問何傳耀普教中嗎?係咪A班是精英班?得一班精英班嗎?是否頭二十 ...
何小在荃灣區只屬二三線小學,全級頭二十名會被推薦上何中,至於是否必收就不清楚。

教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離!

回覆 gracelam 的帖子

聽補習社校長講,真係首20名學生會有推薦信,自行時去考何中,但以佢經驗,之前果年都有揸住依封信而考唔入何中既同學

引用:回覆+gracelam+的帖子 聽補習社校長講,真

原帖由 妹妹頭 於 16-05-15 發表

聽補習社校長講,真係首20名學生會有推薦個,自行時去考何中,但以佢經驗,之前果年 ...
之前响ek睇到話何小級1x入到何中,完全跟唔上。  睇嚟何小課程都幾淺吓!!

教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離!

補習社校長話,就係依個原因,何中校長依幾年都唔係好想收何小學生,就算一信在手,都未必收

回覆 妹妹頭 的帖子

仲以為入到何傳耀小學 容易入到何傳耀中學 呢!

回覆 KirryLai 的帖子

如果考到首十, 機會還很大呢