用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 明我12宗罪 (可能有更多, 不能盡錄)
樓主: melodywong903
go

明我12宗罪 (可能有更多, 不能盡錄)   [複製鏈接]

回覆:964000 的帖子

教得深又唔太覺,英文淺到爆,中文只係提早寫,但教錯晒,完全唔覺有咩用,將揀或已揀嘅家長真係要小心

回覆:Shellyxlk 的帖子

係明我中狀元嘅機會少之有少,d家長有幸入到課外活動已經好似中六合彩咁

回覆:prettyporky 的帖子

我眼見好多開心活潑嘅小朋友讀左一個學期變成沈默㝰言,可憐!老師冇乜笑容,好似欠佢錢咁!

回覆:明我12宗罪 (可能有更多, 不能盡錄)

呢架學校一早 black list 左

自己住呢區

我報都無報

同樣 我去過佢學校附近 是細細的行 門口 又馬路 好難想像 要我小朋友日日係呢甘陜窄既街道返學放學

第2 收生比例誇張 大家可以睇下佢學校報告就知

第3 接聽電話 果位串串貢 (先惡頂) 我幫阿女報其他學校 間間幾乎都好友善 唯獨呢間甘Q 串

樓主 所講的 我都相信是真的

我有朋友讀緊

好興幸當然無報

我相信是但一間都好過佢 樓主祝您好運

簽名被屏蔽

引用:最慘係小學唔接受,又要多樣野適應,有d小

原帖由 melodywong903 於 16-05-12 發表
最慘係小學唔接受,又要多樣野適應,有d小朋友要成個學期先改到,成日比老師圈,好大挫敗感,冇腳比幼稚園 ...
Thanks for your sharing

"係咪想搞到幼稚園都有人自殺先安樂呀! "唔好意思...睇呢句真係笑左! 睇教育局評核報告都知道呢間唔係好野...連份報告都話呢間學校婁勸不改...令小朋友欠創作力...但都係仲有家長盲撐

回覆:Yeahly_ly 的帖子

原來教育局d report不是年年去inspection㗎!幾年先一次,所以佢唔會驚,越收越多人,教育局完全監管唔到佢,大家揀學校真係要小心

係呀...太約4年先去一次inspection架渣! 多謝你提大家小心呢間學校....真係怕害左小朋友對返學唔鍾意,學習無興趣! 樓主,你小朋友返左幾耐?無咩事呀嘛?

我仔頭先想同我講嘢,好大聲講「望住我!」,我問佢點解咁冇禮貌,係邊個教你咁講,佢話係老師!佢班主任冇禮貌已不是第一次,每次打電話來都好似警察盤人咁態度;越來越覺得選擇轉校係明智決定!

引用:"係咪想搞到幼稚園都有人自殺先安樂呀! "

原帖由 Yeahly_ly 於 16-05-13 發表
"係咪想搞到幼稚園都有人自殺先安樂呀! "唔好意思...睇呢句真係笑左! 睇考試局報告都知道呢間唔係好野... ...
有考試局報告?我都想睇下,請問邊度有得睇?謝謝

回覆 Yeahly_ly 的帖子

寫字影響比較大, 希望轉左校可快快糾正!

回覆 prettyporky 的帖子

我會同個老師傾返, 佢唔可以咁樣話小朋友, 問下佢有無睇迦南拋書包事件? (放心, 個校長一定唔會炒佢!)

回覆 Beazel 的帖子

http://www.edb.gov.hk/attachment ... rt/DominicSavio.pdf

引用:Quote:原帖由+Yeahly_ly+於+16-05-13+發表"

原帖由 Beazel 於 16-05-13 發表
有考試局報告?我都想睇下,請問邊度有得睇?謝謝
上網search呀...or 去www.hkexam.com ...search明我幼稚園

引用:回覆+Yeahly_ly+的帖子 寫字影響比較大,+

原帖由 melodywong903 於 16-05-13 發表
回覆 Yeahly_ly 的帖子

寫字影響比較大, 希望轉左校可快快糾正!
轉左校就好嘞!

嘩!真係好恐佈喎!

我小朋友當年都有去interview, 感覺重迫過排隊飲茶, interview 環境好嘈好亂, 所以我地都無讀

引用:"係咪想搞到幼稚園都有人自殺先安樂呀! "

原帖由 Yeahly_ly 於 16-05-13 發表
"係咪想搞到幼稚園都有人自殺先安樂呀! "唔好意思...睇呢句真係笑左! 睇考試局報告都知道呢間唔係好野... ...
視學報告寫得咁差,呢間學校都可以入圍那些所謂50大xxxxx幼稚園,再一次證明呢d排行榜的公信力有幾高。但最慘係會令一d家長參考咗,所以以後最好係睇埋學校嘅視學報告穩陣d。

引用:我仔頭先想同我講嘢,好大聲講「望住我!」

原帖由 prettyporky 於 16-05-13 發表
我仔頭先想同我講嘢,好大聲講「望住我!」,我問佢點解咁冇禮貌,係邊個教你咁講,佢話係老師!佢班主任冇 ...
Thanks for sharing. Pls let more parents to know

‹ 上一主題|下一主題