用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 九龍塘迦南am vs 南豐綠茵pm
go

九龍塘迦南am vs 南豐綠茵pm [複製鏈接]

9月N班開學我會搬去將軍澳,
要唔要轉校好呢?
九龍塘雖遠但是否考其它K校好似較易?
但南豐綠茵就好近同埋語境好,但怕考其它K校遜色d,點揀好?

0    0    0    0

回覆:九龍塘迦南am vs 南豐綠茵pm

唔使vs啦,想小朋友被老師當狗看待一定讀迦南,考咩K同PN校舍在九龍塘有關係嗎?誰告訴你的?

引用:唔使vs啦,想小朋友被老師當狗看待一定讀迦

原帖由 lamyo 於 16-05-11 發表
唔使vs啦,想小朋友被老師當狗看待一定讀迦南,考咩K同PN校舍在九龍塘有關係嗎?誰告訴你的?

...
出事分校不是九龍塘,校長也不是同一人。請停止胡亂批評,不要傷害其他人了!

引用:9月N班開學我會搬去將軍澳, 要唔要轉校好

原帖由 sharonkichau 於 16-05-11 發表
9月N班開學我會搬去將軍澳,
要唔要轉校好呢?
九龍塘雖遠但是否考其它K校好似較易?
Greenfield 地點近,你又覺得語境比較好,我會建議讀greenfield. 就近入學是最好的。學校本身也好就不要多想了!

回覆:lamyo 的帖子

請你尊重其他分校的校長,職員, 學生同家長, 只是個別case 你的回應簡直是過份.

回覆:sharonkichau 的帖子

九龍塘Pn 不是差 老師都唔錯
其他同學都有 培正, 學之園 德望, spk 等等k 1 offer

引用:唔使vs啦,想小朋友被老師當狗看待一定讀迦

原帖由 lamyo 於 16-05-11 發表

...
我覺得只係個別事件,九龍塘迦南應該幾好的我唔擔心呢個問題

引用:Quote:原帖由+lamyo+於+16-05-11+發表唔使v

原帖由 MarcusMaC9 於 16-05-12 發表
出事分校不是九龍塘,校長也不是同一人。請停止胡亂批評,不要傷害其他人了!

...
同一個校董會,同一個機構,點解你咁肯定九龍塘就無問題? 我女PN 讀黃埔迦南,大部份教職員一樣唔識尊重人,你真係信個別事件?

引用:Quote:原帖由+MarcusMaC9+於+16-05-12+發表

原帖由 lamyo 於 16-05-12 發表
同一個校董會,同一個機構,點解你咁肯定九龍塘就無問題? 我女PN 讀黃埔迦南,大部份教職員一樣唔識尊重人 ...
有朋友小朋友讀緊小西灣及九龍塘分校都感覺校長老師好好。你小朋友只就讀黃埔分校,你又憑什麼去批評其他分校呢?!
你不滿黃埔分校可開新帖講,但樓主問的是九龍塘分校。另外,你的用詞令人極度反感,請自重!

回覆:MarcusMaC9 的帖子

我是九龍塘迦南用家,兩個小朋友讀緊,校長好有禮有心,so far幾個老師都好好。我大囝是係"亞氏保加",行為十分十分固執,但好好彩PN老師真係好有心機、愛心及經驗,最後都教得掂我個囝囝。

回覆 sharonkichau 的帖子

小朋友仲細,近好緊辰架,家長見下老師返放學跟下差好遠。何況南豐GF口碑仲好過咖南。

引用:我是九龍塘迦南用家,兩個小朋友讀緊,校長

原帖由 h9907246 於 16-05-13 發表
我是九龍塘迦南用家,兩個小朋友讀緊,校長好有禮有心,so far幾個老師都好好。我大囝是係"亞氏保加",行為 ...
多謝回覆,
請問你PN是否也讀此迦南?
其英文程度ok嗎?
每天net有多少時間?

引用:Quote:原帖由+lamyo+於+16-05-12+發表同一

有朋友小朋友讀緊小西灣及九龍塘分校都感覺校長老師好好。你小朋友只就讀黃埔分校,你又憑什麼去批評其他分 ...
我小朋友都讀小西灣
雖然對不是什麼名校

但我每日返屋企問返小朋友今日有咩同我分享

佢都會話 今日返學好開心

聽到佢甘講 我就心滿意足

其實揀學校 最緊要睇校長面口

要分下邊d 係笑面虎

校長對老師唔好 老師對學生點會好?

每間學校既氣氛都好唔同 好希望大家唔好一概而論

最好自己親身感受下

另外 要留意 同關心小朋友在學情況

我作為用家 我答你 應該比方間所故說不道, 冇禮的言論 更加會清楚好多.

你是真正用家嗎? 你每天小朋友是每天就這裡就讀嗎? 你清楚小朋友就學生活嗎? 唔清楚 就一言指罵 全線分校, 同校董又點呀, 就算響街 都有唔同人 咩人都有, 有人口賤,有人有禮貌, 難道一位家長口賤 就全部家長口賤.

小朋友回來說生活開心 ,我接送放學 , 老師日常關愛, follow up 作為家長 我係感受到。 就算日前case,無理加好多話學校comments 冇愛心,我想呢度 大把其他分校家長 都會出黎撐學校.

用狗黎形容 請檢討作為家長用詞,如果有人用狗黎形容你小朋友,我相信你都不會接受

黃埔 我有去interview
亦有朋友 就讀 並不是咁差 如你口中

樓主 你小朋友 讀邊間 我都好想知道 貴校是否 由校長 教職員 校車 都好有愛心

我地九龍塘分校係 請不要再惡意批平
言論自由 ,但有點品好

引用:Quote:原帖由+lamyo+於+16-05-12+發表同一

有朋友小朋友讀緊小西灣及九龍塘分校都感覺校長老師好好。你小朋友只就讀黃埔分校,你又憑什麼去批評其他分 ...
我好少 留言,但我真的不滿 她的comments
確令人反感

回覆:sharonkichau 的帖子

我是該分校用家 25-30分鍾/日

需不夠英普幼兒園多 但Pn 課程 都算ok

引用:我作為用家+我答你+應該比方間所故說不道,

原帖由 濼晴 於 16-05-13 發表
我作為用家 我答你 應該比方間所故說不道, 冇禮的言論 更加會清楚好多.

你是真正用家嗎? 你每天小朋友 ...

Agree!
I heard that kln tong branch is good as well! And yes, don't use "狗'this description...... 請自重
Also, pn 近也是重點,始終小朋友重細

引用:Quote:原帖由+MarcusMaC9+於+16-05-12+發表

原帖由 濼晴 於 16-05-13 發表
我好少 留言,但我真的不滿 她的comments
確令人反感
我都忍不住呀!一見個狗字就火起。一個唔識尊重別人既人,點會比其他人尊重丫!

濼晴 發表於 16-5-13 14:44

你是真正用家嗎? 你每天小朋友 ...

‹ 上一主題|下一主題