用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 博贊mind maps
go

博贊mind maps

請問有沒有小朋友讀過博贊的記憶班或mind maps班? 請問有用嗎?

回覆:博贊mind maps

唔排除佢冇用,但覺得把課程拉得好長,要兩、三個課程先去到主菜,有點唔高興,走左lu..

回覆:博贊mind maps

讀過,講真當時係買個希望,因為真係幾貴下 當然失望而回啦!個人覺得,除非想當活動咁玩下,如果係想有神奇效果傾向就......可能我仔特別蠢啦!不過叻就唔駛讀呢啲啦!

引用:讀過,講真當時係買個希望,因為真係幾貴下

原帖由 rean_chau 於 16-06-04 發表
讀過,講真當時係買個希望,因為真係幾貴下 當然失望而回啦!個人覺得,除非想當活動咁玩下,如果係想有神 ...
Mind map? 自己教到嗎?

hippoo 發表於 16-6-4 12:32
我覺得又唔駛特登去教....我讀左暑期班之後就無JOIN啦...太太貴啦!!!
有幾多個讀書叻既係有學過呢啲? 唔好太信呢啲可以幫到成績, 因為學習唔係只靠記憶, 更講求理解然後放入長期記憶內...反而係小朋友大大下, 定性左, 再加上家長耐心跟進, 效果會更好

引用:Quote:原帖由+rean_chau+於+16-06-04+發表

原帖由 hippoo 於 16-06-04 發表
可以的,網上都有不少材料!

阿仔在津小都有教,用來作文及計劃project.

God grant me the serenity
to accept the things I cannot change;
courage to change the things I can;
and wisdom to know the difference.