用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 校車上落點問題
go

校車上落點問題 [複製鏈接]

請問校車上落點是否一定要同一地方?
因為我要返工,小朋友屋企人湊,想返工前我送上校車,放學直接到屋企人家做功課,放工才接回家。
係咪無可能?
   0    0    0    0

回覆:校車上落點問題

我女早上行10分鐘出去搭校車,放學在樓下接,原因係早上校車不肯入來。所以如果你有特別要求,要先同學校或校車公司商量

醒目開學勳章 貢獻勳章

如果相同校車,應該問題不大,但如果要轉線的話,就要睇下有無位,我仔學校要加手續費,上年度問係$50/月,一日,即如果5日轉線就加$250/月

但今個學年加咗,$100/月,即5日要$500/月

恐龍家

回覆:校車上落點問題

每間學校每間褓姆車公司做法都唔同,最實際問自己間學校。

回覆:郭夫人 的帖子

回覆 郭夫人 的帖子

相信冇人可以好肯定咁答妳,妳應該問學校(校車)或褓姆車司機。

應該要線,因為我小朋友黎緊要揀小學,無理由為左校車而局限左選邊間小學。thanks all

引用:請問校車上落點是否一定要同一地方?因為我

原帖由 郭夫人 於 16-05-09 發表
請問校車上落點是否一定要同一地方?
因為我要返工,小朋友屋企人湊,想返工前我送上校車,放學直接到屋企人 ...
我仔就係上落車不同地點,因為我要返工,所以返學上校車响屋企樓下,放學就近託管中心。
其實校車一般要填上/落車站,而設定車站就要視乎上落車人數是否足夠,如果夠人數一般問題不大。我仔返/放學路線不同,雖然只差幾條街,但價錢都有分別,我係比貴果條線嘅價錢。

郭夫人  唔係續日加錢都幾好!  發表於 16-5-11 10:45

醒目開學勳章

我個女上落校車地區唔一樣,比遠個程校車路線錢!

‹ 上一主題|下一主題