用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 馬鞍山威寶(國際班)vs康傑
go

馬鞍山威寶(國際班)vs康傑 [複製鏈接]

康傑課程頗深,重學術,涵接小一應無問題,唯獨欠英文語境。
威寶國際班沒有功課(面試時老師說的),學術程度可能較淺,但有語境。

小兒正讀康傑N,他不太喜歡番學,可能跟學校重教學少活動有關。現考慮是否應轉去威寶讀K1。有威寶用家分享一下嗎?如老師嬸嬸有愛心嗎?一班多少人?學校教學情況和活動?

4    0    0    0

我仔讀緊威寶國際N班, 感覺老師及嬸嬸都好好, 我仔好鍾意返學
依加一班有15個小朋友, 都照顧得ok

引用:康傑課程頗深,重學術,涵接小一應無問題,

原帖由 mictoma 於 16-05-06 發表
康傑課程頗深,重學術,涵接小一應無問題,唯獨欠英文語境。
威寶國際班沒有功課(面試時老師說的),學術 ...
威寶國際班半日冇乜中文,全日至有。如果讀半日又想升本地小一,中文方面要好好安排

回覆:馬鞍山威寶(國際班)vs康傑

威寶唔係無功課而係功課都已經係上堂時做曬。 每日有20分鐘普通話、 期他時間都係英文。 老師好好。 小朋友讀得好開心。
我比好高份

回覆:馬鞍山威寶(國際班)vs康傑

送出威寶校服,N班、男仔,有興趣請pm我。

引用:送出威寶校服,N班、男仔,有興趣請pm我。 +

原帖由 oliveoyl 於 16-06-15 發表
送出威寶校服,N班、男仔,有興趣請pm我。
我仔在康傑讀左4年喇 學校真係好有Heart,英文就真係英文堂先全英文喔 假如好重視呢一點可能不套合適。

功課係由K2下學期 開始先偏多 但都會學校完成 除星期五外。課外也不叫小吧

‹ 上一主題|下一主題