用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 迦南富榮花園
go

迦南富榮花園 [複製鏈接]

人誰無過吖,其實迦南嘅老師好有愛心教小朋友,唔係你地想得咁差,我個女而家都讀緊。
   1    0    0    0

回覆:迦南富榮花園

咁您作為同校家長睇過果條片後有甚麼感覺?怕外人覺得學校唔好?怕學校聲譽受損?我作為外人,看完片後覺得好心痛,並慶幸有家長揭發出來。希望只是個別老師的問題!!!亦希望學校早日清除害群之馬。

引用:人誰無過吖,其實迦南嘅老師好有愛心教小朋

原帖由 linashum 於 16-05-05 發表
人誰無過吖,其實迦南嘅老師好有愛心教小朋友,唔係你地想得咁差,我個女而家都讀緊。 ...
呢個過太過份了吧⋯⋯看似是他們的文化,並不是個別事件

引用:咁您作為同校家長睇過果條片後有甚麼感覺?

原帖由 sailormercury 於 16-05-05 發表
咁您作為同校家長睇過果條片後有甚麼感覺?怕外人覺得學校唔好?怕學校聲譽受損?我作為外人,看完片後覺得 ...
好吾掂間學校

唔相信校長無見過尼d行位! 如果連校長都覺無問題,尼間學校一d教育熱誠都無! 每日小朋友都要係地下執返個書包,作為家長,覺得好心痛

人誰無過吖,其實迦南嘅老師好有愛心教小朋友,唔係你地想得咁差,我個女而家都讀緊。 ...
可能間間分校唔同,不過迦南我一向唔喜歡,屋企人曾經教過,文化好差,我聴咗幾個例子都覺得可怕。

linashum 發表於 16-5-5 17:56
咁你都唔擔心咩,如果個書包一野拋到你小朋友個頭。幫還幫,不是麻木的去幫

經過呢件事,相信如果仲有d家長仲諗緊xx vs 迦南的話,而家應該識揀了。

人誰無過?!但身為老師做呢d行為就不能接受。什麼是身教?什麼叫榜樣?你知嘛,小朋友最聽老師話(就算在家幾曳),他們咁細過永遠覺得老師做的嘢是對。
而且回家他又咁掉嘢,我話佢,佢一句話老師都係咁我點教。
看似小事丶但如果係咁,我寧願冇書讀都唔會俾小朋友返學。
仲有,小朋友可唔可以掉d功課俾老師?

我知不是個個迦南老師係咁,但盲目維護學校聲譽我就覺得不對。

其實我真係好奇怪,在d forum上睇到有d家長話小事。冇咩嘢,過大反應。

引用:其實我真係好奇怪,在d+forum上睇到有d家長

原帖由 fruitfulsnoopy 於 16-05-05 發表
其實我真係好奇怪,在d forum上睇到有d家長話小事。冇咩嘢,過大反應。

...
有啲人直頭話冇咩問題!

簽名被屏蔽

引用:迦南出年(17-18)PN雖然未公開報名,但有

原帖由 puichingforsure 於 16-05-05 發表
迦南出年(17-18)PN雖然未公開報名,但有關係位已開始招生,仲要家長現在接受offer就一定要讀,即刻交學費 ...
交大訂 or 970 蚊留位費?If 留位費 only 都合理

我2個小朋友都係迦南讀,老實講佢地老師出名惡同嚴,但估唔到會掟人書包咁唔識專重人,慶幸仔今年畢業,女k1 轉校

我成日教仔要雙手俾嘢人或雙手接過別人的東西,但身為老師就飛嘢埋嚟,辦教育不是打份工咁簡單。

我自己都會雙手俾嘢人 / 雙手接過別人的東西啦~~ 點可以咁樣教小朋友~~

我大女當年(15年前)係私校果陣已經響九龍塘國際度讀 當時覺得老師好有愛心 從來都唔投訴 又笑臉迎人 又係感覺唔差架 點知個女開始大就講d老師有幾惡 仲罰出操場棵樹下罰企過添 我聽返真係簡直難以相信 而家好多學校都好神秘咁 家長根本睇唔到入面發生咩事

有片有真相。上堂的真正情況,家長又知幾多?

引用:Quote:原帖由+fruitfulsnoopy+於+16-05-05+

原帖由 99dogdog 於 16-05-05 發表
有啲人直頭話冇咩問題!
那些都盲目唱好的家長

引用:我大女當年(15年前)係私校果陣已經響九龍

原帖由 小荻媽咪 於 16-05-07 發表
我大女當年(15年前)係私校果陣已經響九龍塘國際度讀 當時覺得老師好有愛心 從來都唔投訴 又笑臉迎人 又係 ...
係,好多都係家長面前笑容滿面,小朋友面前好惡。我都見過好多,有時我都好心痛啲小朋友,係屋企如珠如寶,係學校俾人呼呼喝喝。無奈小朋友太細,返屋企又表達唔到,實有陰影。

‹ 上一主題|下一主題