用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 富榮迦南N班,好過份的老師!
樓主: 忌廉烏冬
go

富榮迦南N班,好過份的老師! [複製鏈接]

引用:我諗就算炒咗嗰幾個老師都無用,+根本係成間

原帖由 vpo0615 於 16-05-06 發表
我諗就算炒咗嗰幾個老師都無用, 根本係成間學校嘅風氣有問題, 應該換埋個校長. ...
個主任出黎回覆重串串貢咁。。。

hppa  文化 ...  發表於 16-5-11 00:19

yanyan0524 發表於 16-5-9 13:09

雖然我不是用家,只係覺得間學校校長好有問題.....

點解老師會「飛」書包!?校長點解唔知!?無睇堂!?咁平時校長係學校做咩!?瞓覺!?

到發生時,推個主任出黎講 (聽聞教育局教,話叫第二個高層出黎好d,因為萬一講差野,校長都可以補鑊,但我唔同意咁做法),連呢d野都無承擔,真係好失望。

hppa    發表於 16-5-11 00:20

引用:Quote:yanyan0524+發表於+16-5-9+13:09+個

原帖由 foopopo 於 16-05-09 發表
雖然我不是用家,只係覺得間學校校長好有問題.....

點解老師會「飛」書包!?校長點解唔知!?無睇堂!? ...
佢地而家咁飛書包,啲小朋友有樣學樣,大少少飛簿比老師都唔奇。

大體少少校長出黎回應都好啲,推個主任出黎是但呼衍下,炒人就算,算點呢。

其實炒根本無咩用,其他班都難保無咁既情況,只係影唔到。

hppa    發表於 16-5-11 00:20

引用:Quote:原帖由+vpo0615+於+16-05-06+發表我

原帖由 yanyan0524 於 16-05-09 發表
請問邊度有得睇?

引用:Quote:原帖由+yanyan0524+於+16-05-09+發表

原帖由 ddddssss 於 16-05-09 發表
請問邊度有得睇?
蘋果動有呀

引用:Quote:原帖由+ddddssss+於+16-05-09+發表請

原帖由 yanyan0524 於 16-05-09 發表
蘋果動有呀
Thx...我只揾到事發嘅片。。。揾唔到主任條片啊。。。可否告知。。。

引用:Quote:原帖由+yanyan0524+於+16-05-09+發表

原帖由 ddddssss 於 16-05-09 發表
Thx...我只揾到事發嘅片。。。揾唔到主任條片啊。。。可否告知。。。
我都要找找,找到pm你吖

回覆:富榮迦南N班,好過份的老師!

我都覺得學校處理得唔夠好,校長同團體負責人都唔肯企出嚟面對件事,單單交代一聲就諗住算數。
唔會過一排d人就唔記得咩事㗎喎,因為每年都會有新家長上網搵學校資料時見到有呢單新聞同處理手法,俾我會blacklist間學校囉

回覆:am621 的帖子

名校不一定問好深既問題! St Catherine ,銅鑼灣靈糧堂都係好學校,但人地已觀察為主! 不是一對一問問題! 當你帶小朋友去學校面試,你便會知道那學校的素質,管理!

引用:Quote:原帖由+Hydroballer+於+16-05-07+發

原帖由 am621 於 16-05-08 發表
好多名校都問好深問題
有何不妥?
名校不一定問好深既問題! St Catherine ,銅鑼灣靈糧堂都係好學校,但人地以觀察為主! 不是一對一問問題! 當你帶小朋友去學校面試,你便會知道那學校的素質,管理!

出左呢件事後,我朋友照樣去註冊,佢話註冊當日d老師個個假笑,扮哂有愛心,皮笑肉不笑咁,今日打去問野,接電話個職態度勁差同敷衍

hppa    發表於 16-5-11 00:22

每個人對這校感受都會有所不同,學校係有做錯, 這是不能否認的 。

幾個老師平時不是只有這一面,他們用心教導小孩時,你們又有否認同過呢。 相信不是用家也沒辦法去衡量及理解。

現在萬千文字也冇辦法洗去他們做錯過的事。但我選擇原諒,用我所知啲事去告訴別人。

以下一段老師說話,本人亦有家人在裡面畢業。

希望大家讓一所學校回歸正常 。重新調整,做得更好。

共勉之。

如有入讀這校家長,可pm我,交流下。

‹ 上一主題|下一主題