用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 四年啦!這裡靜了許多!
樓主: 哈呣
go

四年啦!這裡靜了許多!   [複製鏈接]

回覆:哈呣 的帖子

係度浦左幾年,從前最中意睇家長分享考到多間直資嘅帖,但係樓主次次都係人圍住鬧,上年開始已經冇家長敢再講。唉,劣幣驅良幣。

mosibaby 發表於 16-5-6 16:24
想當年大女搵幼稚園時係ek真係學到好多野!大大話話都蒲足咁多年!但係有好多人發窮惡,之前我都係問下一間 ...
憎人富貴厭人貧

當然有啲人冇做功課,問左先算,其實已經答左九萬幾次。
可惜標準答案越黎越多
1. 兩間完全唔同學校,冇得比較喎
2. 咁多人報,一定收你咩,有offer先諗啦
3. 而家有offer先諗?當初報時應該做資料搜集,有冇考慮清楚先報?
4. 一間直資一間津校,冇得咁比較喎
5. 歡迎補充

有時睇完又有idea咪覆兩句,唔識就做cd-rom,睇完就算
串串相報何時了?

引用:當然有啲人冇做功課,問左先算,其實已經答

原帖由 twotwoshing 於 16-05-07 發表
當然有啲人冇做功課,問左先算,其實已經答左九萬幾次。
可惜標準答案越黎越多
1. 兩間完全唔同學校,冇得 ...
加多個。
哂命呀,快d放位啦!做人唔可以咁自私

七情上面

anixon    發表於 16-5-14 17:39

回覆 sissysze 的帖子

講真,人地下左咁多苦功,就算真係晒下命真係咁罪無可恕咩?最增個班又話崇尚自然,唔操唔谷但係又怨考唔到個d, 係咁話人地晒命又要人地快d放位唔好霸住!又唔諗下人地有咁多offer付出左幾多!俾小小時間諗下都得掛?

引用:回覆+sissysze+的帖子 講真,人地下左咁多

回覆 SoLM 的帖子

唔係講我自己,係講普遍開貼人姐,其實唔arm睇咪唔好睇囉!係都要鬧下人都唔知咩心態!
我面皮薄,所以選擇唔回!費事俾人圍

引用:Quote:原帖由+mosibaby+於+16-05-06+發表想

引用:Quote:原帖由+mosibaby+於+16-05-06+發表想

引用:回覆+sissysze+的帖子 講真,人地下左咁多

原帖由 mosibaby 於 16-05-07 發表
回覆 sissysze 的帖子

講真,人地下左咁多苦功,就算真係晒下命真係咁罪無可恕咩?最增個班又話崇尚自然, ...
同意,呢個世界無免費午餐。    當你個個weekend好happy去玩嘅時候,我係犧牲緊玩嘅時間去操小朋友但求入到心儀小學。 人人想要嘅嘢唔同,我寧願谷小朋友入到間有中學嘅小學,然後 un腳,好過小四,五,六先去死谷難谷。

四隻貓  agree.  發表於 16-5-9 09:55
mosibaby    發表於 16-5-7 16:59

回覆 mosibaby 的帖子

醒目開學勳章 王國長老

silvia_ng 發表於 16-5-6 12:23
我都好耐冇蒲頭啦! 通常都係做下CD-ROM就算,同埋間唔屎有D PM過黎問野,我都會答佢地啦! 有次我SHARE左D資 ...
你講開呢樣....
唸起2年前88卦卦入左某FB群組, 嘩! D料全部都係EK抄過去, 學你話齋當然無SOURCE啦, 真係一D禮貌都唔識

最好笑, 個群組DISCLAIMER果段字, 完完全全係BK抄出黎, 只係將"親子王國"4個字換左做佢個群組名

然後群組入面開始有人SELL野但管理員唔理, 心知咩事啦

之後所有FB群組都唔入, 費事忍唔住有日用真身同人開片

palmchristy  FB 呢方面無 control.  發表於 16-5-9 12:26
Yanamami  毫不尊重知識產权  發表於 16-5-7 18:32

Charlotte_mom 發表於 16-5-7 18:12
你講開呢樣....
唸起2年前88卦卦入左某FB群組, 嘩! D料全部都係EK抄過去, 學你話齋當然無SOURCE啦, 真係一D ...
PM the FB link to me please.  Did they copy my stuff?  
God grant me the serenity
to accept the things I cannot change;
courage to change the things I can;
and wisdom to know the difference.

醒目開學勳章 王國長老

引用:Quote:Charlotte_mom+發表於+16-5-7+18:12+

原帖由 ANChan59 於 16-05-07 發表
PM the FB link to me please.  Did they copy my stuff?
幾年前啦都唔知摺左未(講果一年某區小一啫,應該摺左啦!個個都只為過橋抽板之嘛)

ANChan59    發表於 16-5-7 19:10

醒目開學勳章 王國長老

引用:Quote:Charlotte_mom+發表於+16-5-7+18:12+

原帖由 ANChan59 於 16-05-07 發表
某人在FB自稱係某小學家教會委員,懶多分享咁,但又流到乜。例如話自己學校幾年無接受叩門啦。但明明EK年年有人話叩到。到我貼link佢就話問過校董會,係突然搬屋,人道立場一定要俾甲二佢wor,荒謬到呢......

hkpapa852  話說妳當年同人拗個堆資料好似已經係個群組....被消失了!  發表於 16-5-9 12:02

Charlotte_mom 發表於 16-5-7 19:11
某人在FB自稱係某小學家教會委員,懶多分享咁,但又流到乜。例如話自己學校幾年無接受叩門啦。但明明EK年年 ...
唔通係私煙  
God grant me the serenity
to accept the things I cannot change;
courage to change the things I can;
and wisdom to know the difference.

sissysze 發表於 16-5-7 15:14
同意,呢個世界無免費午餐。    當你個個weekend好happy去玩嘅時候,我係犧牲緊玩嘅時間去操小朋友但求入到 ...
冇錯,絕對正確

醒目開學勳章 王國長老

Charlotte_mom 發表於 16-5-7 18:12
你講開呢樣....
唸起2年前88卦卦入左某FB群組, 嘩! D料全部都係EK抄過去, 學你話齋當然無SOURCE啦, 真係一D ...
我記得

抄到十足, 其他睇唔過眼既谷友指佢地抄 EK 資料, 跟住好似 "被消失" 了.

任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~
‹ 上一主題|下一主題