用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 特殊教育 2016-17 排到S位入黎傾下
樓主: lucinang1130
go

2016-17 排到S位入黎傾下 [複製鏈接]

引用:我7月頭收到通知,派到橫頭磡幼兒中心,下

原帖由 MaMaTracy 於 16-07-14 發表
我7月頭收到通知,派到橫頭磡幼兒中心,下個月返學喇,原本預計出年先有,突然又派到,有啲緊張😅

...

引用:我7月頭收到通知,派到橫頭磡幼兒中心,下

原帖由 MaMaTracy 於 16-07-14 發表
我7月頭收到通知,派到橫頭磡幼兒中心,下個月返學喇,原本預計出年先有,突然又派到,有啲緊張😅

...
請問你幾時開始排?

引用:Quote:原帖由+MaMaTracy+於+16-07-14+發表

原帖由 sharonho98 於 16-07-14 發表
請問你幾時開始排?
2015/5

剛收到社工消息,派到象山耀能,15 16中,有無媽媽知道象山耀能好唔好?有無意見,下星期去參觀。

引用:剛收到社工消息,派到象山耀能,15+16中,

原帖由 denden111 於 16-08-12 發表
剛收到社工消息,派到象山耀能,15 16中,有無媽媽知道象山耀能好唔好?有無意見,下星期去參觀。 ...
點解15 16 如唔要,要在排過

回覆 Yukiruirui888 的帖子

因為覺得阿囡進步不少,只欠言語,我怕同齡刺激唔夠。又怕唔可以返主流。所以15 16中

引用:回覆+Yukiruirui888+的帖子 因為覺得阿囡

原帖由 denden111 於 16-08-12 發表

因為覺得阿囡進步不少,只欠言語,我怕同齡刺激唔夠。又怕唔可以返主流。所以1 ...
我聽特殊老師講過,如巨覺得妳女,係唔需要S 位服務的,巨地會幫妳轉I位或轉返主流,妳都可以同社工或學校老師傾下

其實,我囡情绪同自理能力都好好,幼稚园D嬸嬸都讚佢。言語同認知係佢最大問題。其实佢概特教老師話已经差不多接近同齡,係言语同發音,但宜家表達多左同有短句出現。所以我15 16中

回覆 kwok0225 的帖子

我侄仔都是今年讀曹金霖呀!他是草莓組,你孩子呢?
‹ 上一主題|下一主題