用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 新手請教:請問讀完中四去英國讀sixth form 要否好選擇? ...
go

新手請教:請問讀完中四去英國讀sixth form 要否好選擇? [複製鏈接]

如題, 因女兒突然提出要求留學, 本人又無甚認知, 請賜教!

1    0    0    1

引用:如題,+因女兒突然提出要求留學,+本人又無甚

原帖由 的的媽媽 於 16-04-27 發表
如題, 因女兒突然提出要求留學, 本人又無甚認知, 請賜教!
想讀state 定私校?

回覆:新手請教:請問讀完中四去英國讀sixth form 要否好選擇?

簡單上網download past paper AL 做,可知大概成績,才考慮去留學吧!另一方法俾少少錢上留學中心,做份及評分,佢地會詳細解釋,如成績好可入Al,欠少少成績入pre-AL..平價學費包宿約十五萬港元一年

成績好可直接讀A level

回覆:新手請教:請問讀完中四去英國讀sixth form 要否好選擇?

如state 有冇任何介绍?

的的媽媽 發表於 16-4-28 00:06

http://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3179765&page=1#pid41944299

之前 check 過,State 中學如收 international students 嘅,排名都唔會好高。

引用:如state+有冇任何介绍? +

原帖由 的的媽媽 於 16-04-28 發表
Colchester Royal Grammer School 成續很好,中六收女生,但女生無宿位,要找寄住家庭。

唔該哂咁多位,己經 揾了agent 找了幾間,現正努力做research 中, 想聽d 意見!

‹ 上一主題|下一主題