用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 "2016神校選舉"
go

"2016神校選舉" [複製鏈接]

借用神之名攪選舉,是否有人從中得利?再者,請求大家不再採用"神"來形容學校,稱某些學校為"神校"是污辱神啊!

1    0    0    0

引用:借用神之名攪選舉,是否有人從中得利?再者

原帖由 4eyesDad 於 16-04-27 發表
借用神之名攪選舉,是否有人從中得利?再者,請求大家不再採用"神"來形容學校,稱某些學校為"神校"是污 ...
我認為所有由宗教團體主辦的學校,都可以叫神的學校。

無聊至極的選舉

咁學神、精神、神經又點計?

引用:咁學神、精神、神經又點計?

原帖由 MrBeast 於 16-04-27 發表
咁學神、精神、神經又點計?
唉,佢之前已講过呢个話題,無限loop😪

回覆:"2016神校選舉"

滿天神佛,滿地神校

選咩吖~~大把旧帖有討論。唔洗年年再討論—次。
http://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3224948&highlight=%E7%A5%9E%E6%A0%A1
http://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2751067&highlight=%E7%A5%9E%E6%A0%A1

你自己都有个旧帖,忘了?

http://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3207568&highlight=%E7%A5%9E%E6%A0%A1

hppa  so clear!  發表於 16-4-27 17:43

引用:選咩吖~~大把旧帖有討論。

原帖由 Yanamami 於 16-04-27 發表

選咩吖~~大把旧帖有討論。唔洗年年再討論—次。
今日某免費報:

Yanamami  廣告用語一向你禁,無討論价值~  發表於 16-4-27 17:34

原帖由 4eyesDad 於 16-04-27 發表
借用神之名攪選舉,是否有人從中得利?再者,請求大家不再採用"神"來形容學校,稱某些學校為"神校"是污 ...
其實個選舉有幾多人投票?

放鬆D啦樓主! 神經, 神化, X神,  神X......大家每日都唔知會講幾多次啦! 唔洗講到話污辱神咁誇張吓嘩!

聖神修院應該算是神校

盲目成為神的一份子而不顧孩子是否有神通, 吾怪得變神經。

引用:聖神修院應該算是神校 +

原帖由 karen55407 於 16-04-27 發表
聖神修院應該算是神校

好多神父!

1) 如果該學校不問成績,資質,家庭背景,收100個學生,
2) 學校因材施教,而非死谷爛谷,
3)果100個學生最後 100% 公開試科科合格,最少50% 有優有良。
咁我選佢做神校!

[img align=left]http://i46.photobucket.com/albums/f119/virgokaren/virgokaren_02.gif[/img]

virgokaren 發表於 16-4-28 07:56
1) 如果該學校不問成績,資質,家庭背景,收100個學生,
2) 學校因材施教,而非死谷爛谷,
3)果100個學生最 ...
呢D相信90%小學學長都會咁自評自己小學...亦會咁答大家

有時間不如一齊用嚟做小一選校功課仲好啦,嘥時間投咩神校。

4eyesDad 發表於 16-4-27 17:31
今日某免費報:

估唔到由一班所謂資深教育/升學專家攪出嚟既機構, 都會攪D咁膚淺又無意義既活動

Yanamami  呃飯食  發表於 16-4-29 10:11
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

hkpapa852 發表於 16-4-29 10:01
估唔到由一班所謂資深教育/升學專家攪出嚟既機構, 都會攪D咁枯淺又無意義既活動
...
香港小姐都全民投票啦~~家下兴~

Yanamami 發表於 16-4-29 10:12
香港小姐都全民投票啦~~家下兴~
全"民"投票, 咁呢D"民"要有咩條件, 又有咩方式去核實?

如果乜都無, 其實都只係一個零認受性既宣傳活動

hppa    發表於 16-4-29 10:37
Yanamami  咪係囉~~  發表於 16-4-29 10:18
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。
‹ 上一主題|下一主題