用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 東涌聖公會好d、定東欣鄰舍輔導會好d? ...
go

東涌聖公會好d、定東欣鄰舍輔導會好d? [複製鏈接]

兩間都收左我個仔讀n班,知唔知邊間好d,有可能遲d上小一會搬返出市區,依家揀邊間會唔會有影響呢?
   0    0    0    0

回覆 johnyeung 的帖子

東欣我覺得新淨D,但聖公會係較大的辦學團體,似乎又比較易搵學校升上去
唔知有無其他人可以俾D 意見?

johnyeung 發表於 16-4-26 11:38
兩間都收左我個仔讀n班,知唔知邊間好d,有可能遲d上小一會搬返出市區,依家揀邊間會唔會有影響呢? ...

一定選東欣,我仔讀緊聖公會,過曬k1  interview 嘅時間先通知我仔後補,離曬譜,佢地話讀N班完全同升k1無關係,只睇當日in K1 表現。完真,讀你N班但升5上K1,到時小朋友又要搵學校再適應過,我用左2年時間選擇呢間學校,但呢間學校用左3個月去放棄佢嘅學生,我地個小朋友,真係要3思。

vivianki 發表於 16-12-4 16:46
一定選東欣,我仔讀緊聖公會,過曬k1  interview 嘅時間先通知我仔後補,離曬譜,佢地話讀N班完全同升k1無 ...

問佢我仔係咪有問題,佢地又話穩定0k,但又放係後補,後補都唔緊要,又唔早d通知,依家先通知,miss 曬其他interview!!好後悔當初揀呢間學校!
如果報昵間學校嘅媽咪要三思,同埋記得報多幾間後備!
‹ 上一主題|下一主題