用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 太x 雷超x老師的教學方法, 簡直令我震驚 ...
go

太x 雷超x老師的教學方法, 簡直令我震驚 [複製鏈接]

本人看左好多comments,以為他好好, 一心想幫小朋友, 因為他的字唔太好看,
報左四堂, 第一堂, 小朋友說除了頭五分鐘有行埋來,教他執筆之外, 其余的時間在做什麼
1. 玩電話, 自己看電話
2. 講電話 (大家可以試下在任何時間, 都可以打到比他, 在他自己聽的, 他會親自同你講解他的教法, )
3. 都係講電話,(包括有人唔記得左密碼, 他都會幫你, 樓下管理員打來有咩要求, 他會自己解答)

如果他可以利用他上堂的時間來解答問題, 試問他有幾用心去教人?試問他有幾專業?

到了後來差不多下堂,他會行埋來同你玩一次game,改一改你的錯字, 跟住下堂,

小朋友多麼的天真, 他會問, 點解一個老師會成堂的玩手機? 同埋全程無點幫我, 我唔係來學點, 點解他只係頭同尾花五分鐘在改字, 但全程都玩手機???

大家報的時間, 真係要考慮下, 我完全相信小朋友是不會lie to me的,
另外, 第二, 三, 四堂己經上完, 同以上結果完全一樣, 都係頭五分鐘有教你幫你看功課之外, 完全無教你,

2    0    0    0

簽名被屏蔽

回覆 christywong111 的帖子

完全估唔到, 之前曾聽家長講老師寫字由執筆開始教起, 原來教時又另一回事

回覆 kayi0556 的帖子

我完全相信我小朋友, 他唔會cheat我,

Really?

請問點解我要作個故仔出來?
[quote][/quote]

引用:請問點解我要作個故仔出來?Quote:

原帖由 christywong111 於 16-04-25 發表
請問點解我要作個故仔出來?
你去九龍明愛上書法班~~平得多好得多

他是個愛吹虛的人,我上過一課,不停話我知有幾多名校校長(LS, KTS, SFA....)指定要他教.....

他有料教, 但太浮誇....

回覆 babyhazel106 的帖子

我相信他是真的有料的, 但點解上堂時要不停地玩電話, 接電話, 他老婆坐在外面收錢的, 不可以代接嗎? 管理員的事也要他親自處理,

問題是我真金白銀比錢出去, 你上堂時沒有好好教小朋友, 是不是浪費我們的金錢?

真正的老師是如此嗎?

簽名被屏蔽

回覆:太x 雷超x老師的教學方法, 簡直令我震驚

他只係玩電話同埋傾電話, 就要內面的學生自己書寫, 這是做老師應該要做的嗎?

我都打過去問,真係他本人好快聽電話喔

係架, 任何時間都係他本人聽, 他利用上堂時間來接電話, 點解? 我地真金白銀比錢的

我囝囝每星期都回校上雷老師的硬筆書法班,他很喜歡老師,上堂有互動,有提點,每星期主動做功課,寫字也有進步。他說老師都有曾經上課接電話,但不是堂堂發生。

408littlepig  是入小學教??相信一定收歛D, 因為有老師在場或經過課室。。  發表於 16-4-27 19:01
408littlepig  是入小學教??相信一定收歛D, 因為有老師在場或經過課室。。  發表於 16-4-27 19:01

如果回枚, 邊度敢呀?我現在係他太x 度上堂, 自己地方, 先會

我一直說他應該唔係無料, 只係上堂時用晒好多時間處理自己業務,,我們真心白銀來上堂的,,,

明白樓主的感受, 我成日都覺得老師幾叻都好, 佢態度唔好,唔識教, 冇責任感,  幾叻都冇用
樓主上完果幾堂, 去搵個好d的老師

之前我仔揸筆吾正確, 有硏究過那個改善執筆課程, 一小時二千四百蚊, 我老公問我係咪湊仔壓力太大, 搞到唸埋一邊。

引用:之前我仔揸筆吾正確,+有硏究過那個改善執筆

原帖由 mhcbaby 於 16-04-29 發表
之前我仔揸筆吾正確, 有硏究過那個改善執筆課程, 一小時二千四百蚊, 我老公問我係咪湊仔壓力太大, 搞到唸埋 ...
下,原來1小時$2400!!!唔怪得樓主咁唔開心。

私人班要2400, 我想團體班, 但價錢係一個問題,
另一個問題係, 他那麼有名氣, 點解要做衰自己個名, 名不筏實,
他太過分了吧,
‹ 上一主題|下一主題