用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼教雜談 被評估遲緩,學武術後有進展
go

被評估遲緩,學武術後有進展 [複製鏈接]

大女已學了4年武術了,細仔4歲被評估為遲緩1.5年,6/9  M/W也分別不到。有朋友叫我比仔一起學武術,因武術很多動作也要左右協調的,等如訓練腦袋一樣,上了大約1月,連學校的訓練老師也讚呀仔進步了很多,希望他繼續這追返這1.5年歲數。
有其他經驗的媽媽分享嗎?

1    0    0    0

回覆:被評估遲緩,學武術後有進展

小朋友好可能是感統問題,勤力做感統訓練係可以有好大進步,我姨甥仔有讀障,在家密集咁做感統訓練係明顯進步,雖然未能追達同齡,但看著小朋友進步已是得鼓舞!另外想請教你小朋友向邊度學武術?

回覆 lovedebby 的帖子

15年先問人響邊到學武術,今年就學左4年? 很難令我覺得唔系賣廣告。。。

簽名被屏蔽

回覆:Kelseyrobinson 的帖子

你地都好攪笑,唔清楚就咪响到亂吠啦 既然你咁得閒咁好奇,我答你吖。
~我之前找補習老師是幫人問的。
~我女之前在學校學武術的,想再在出面找,所以問哪裡有武術學。

受到警告

回覆:puichingforsure 的帖子

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

回覆:yannietimb 的帖子

哈哈,唔敢答你在哪裡學了,D無聊人又話賣廣告了

回覆:被評估遲緩,學武術後有進展

我在聖母小學個group也有幫朋友問嘢,自己個女學校又問過嘢,唔通我女讀2間小學攞嚟講。

‹ 上一主題|下一主題