用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 選科選校 想問下修讀關於環境方面既課程...
go

想問下修讀關於環境方面既課程... [複製鏈接]

阿囡修地理既,想係呢方面升學,睇過IVE有幾個HD課程,但升學只有公大.想問下其他8大有無呢方面既課程及可升上去U讀DEGREE?謝謝..因為可以既,吾想讀TOP UP...
   0    0    0    0

印象中,三大都有 environmental science.

回覆 nintendo 的帖子

係呀..咁係未邊間讀都有機會升到.因為有個親戚佢讀完某個副學士,大學話佢地無開呢科,要讀TOPUP..我覺得吾好,想讀大學有既科目...
請問係未搵DEGREE既資料,就知要讀咩HD OR 副學士呀?謝..

ydoris 發表於 16-4-25 11:02
回覆 nintendo 的帖子

係呀..咁係未邊間讀都有機會升到.因為有個親戚佢讀完某個副學士,大學話佢地無開呢科 ...

我唔熟 "IVE --> U"。
但三大的 environmental science 唔會唔開卦。
如果你個親戚選了d 冷門就難講。
上大學 website 找資料,間間收生要求唔同,冇得話一定收喎。
IVE 上,要經 non-jupas ,基本上大學 website 有資料,睇完唔明再打去問。
在討論區問,人地答錯就慘了。

明白...而家只是生涯規劃先.出年先係.多謝指教.
‹ 上一主題|下一主題