用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

...

...

佢改善番中英文兩科先好過啦!

過去3年英文科達3率連50%都未到.....

SingMom  只能說你眼光太狹窄,上網查下呢間中學的威水史先啦!依家通街大學生,中英文好又點?   發表於 16-7-17 08:17
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

回覆 hkpapa852 的帖子

BAND 3學校.搞哩D

引用:佢改善番中英文兩科先好過啦!過去3年英文科

原帖由 hkpapa852 於 16-04-23 發表
佢改善番中英文兩科先好過啦!

過去3年英文科達3率連50%都未到.....
成绩唔好.仲攪日文.可知道中英文跟日文是兩个不同的文法系统.一个是SVO,另一个是SOV.咁D英文更差。日文入港大唔洗$可以学.比按金上100小時課、8成出席回按金.洗乜入呢間入U率咁低的中学.

比我就唔會選呢間, 我最憎日本&日文.
中英都未學好, 攪乜鬼日文, 浪費時間...

saiwanho    發表於 16-7-17 01:39

回覆:睡王子 的帖子

像玩多過學!

...

呢間麻麻。咪制

http://www.edu-kingdom.com/forum ... 9%E6%B0%B4%E5%9C%8D

回覆 睡王子 的帖子

呢間係一間響科技創新同動畫制作非常出名的學校!獲國際科技、動畫獎無數,校長直言佢地收嘅多數係B3生,但學校幫學生起個另一條起跑線,以科技動畫為學生謀出路。相比起普通文法中學佢地學生的就業情況更理想。

若子女屬B2/3,   我是家長都會選這間,不過,翁佑在區內很受歡迎,未必咁易入到。

引用:比我就唔會選呢間,+我最憎日本&日文.中英都

原帖由 chesswin 於 16-06-15 發表
比我就唔會選呢間, 我最憎日本&日文.
中英都未學好, 攪乜鬼日文, 浪費時間... ...
Yes

回覆 SingMom 的帖子

SingMom 只能說你眼光太狹窄,上網查下呢間中學的威水史先啦!依家通街大學生,中英文好又點?

可惜, 歷史只能懷緬.

通街大學生,中英文好又點?

無錯, 通街大學生. 但如果中英文唔掂, 連入大學既資格都無, 仲可以點?

唔知依家仲有幾多份工既要求係唔需要大學畢業?
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

SingMom 發表於 16-7-17 08:37
回覆 睡王子 的帖子

呢間係一間響科技創新同動畫制作非常出名的學校!獲國際科技、動畫獎無數,校長直言佢 ...
老實講丫我2000年響 CityU SCOPE 讀咗個當時都算幾勁嘅 Diploma of animation 2003年入咗當時全香港最大嘅animation 公司,公司有出過幾套動畫電影亦有同Dream work合作出個動畫,但係今時今日公司已經今非昔比,之前D舊同事成200個 animators 得幾多個去到D國際動畫製作公司丫,又有幾多個仲做緊 animator 丫,我亦響2005年轉行。以前行業係有前景不過唔係香港囉,你英文唔掂你手野幾勁都冇用點溝通丫。

口徒氣,入到呢間都不務正業

回覆:天水圍順德聯誼總會翁祐中學:首創日文正規課

翁祐band2 A至B,想入也不易呀。

引用:翁祐band2+A至B,想入也不易呀。 +

原帖由 zhuzhu 於 16-08-24 發表
翁祐band2 A至B,想入也不易呀。
但呢度好多人講到好差咁

引用:Quote:原帖由+zhuzhu+於+16-08-24+發表翁祐

原帖由 susi1024169 於 16-08-25 發表
但呢度好多人講到好差咁
唔易入係因為有聯繫小學,公開位少!band 2小學生想入不難