用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 日新訂young scientist 訂到一肚火
樓主: lukeskywalker
go

日新訂young scientist 訂到一肚火 [複製鏈接]

回覆:日新訂young scientist 訂到一肚火

我係漢榮見到 $85 一本好貴,請問可以去邊度訂呀? thanks

引用:我係漢榮見到+$85+一本好貴,請問可以去邊

原帖由 fingerbb 於 16-05-13 發表
我係漢榮見到 $85 一本好貴,請問可以去邊度訂呀? thanks
商務和三聯我見到有,$48 本

引用:我係漢榮見到+$85+一本好貴,請問可以去邊

原帖由 fingerbb 於 16-05-13 發表
有位媽媽話有另一間公司訂- 達運圖書有限公司

謝謝!

我都中咗伏,間野行政勁為混亂。

1) 初初明明話寄屋企,無啦啦又話寄去順豐站叫你去拎。
2) 話寄6本黎,收唔到又話寄失。
3) 好喇,到收到時,又少咗一期,明明佢自己話寄6本架,唔係有貨先同人講話寄咩,收書先發現少一本,仲要無紙條講少咗,打去就話「係呀,果本無貨。過1-2 星期會寄。」
4) 過了4星期再追,佢話我地唔會寄少畀你架喎。
5) 問佢 Young Scientists 每月幾號出版,佢答唔到,仲話自己只係代理,唔係出版社。

我即時寫email 去 Singapore 個 publisher 度,佢話香港有另一代理:
Step-XXX Books

(我有全名及電話,如要可PM)

希望少D人中招。

深感認同。

如果係學校訂會比較準時,但係佢counter訂就慘。

收唔到書既解釋包括:船期遲佐,唔知點解xx區經常寄失⋯

追佐2年,係2年,最後上佐佢office,索性有乜現貨Level 3書照拿,因為之前我係訂Level 2,Level 3我一本都無。

雖然阿仔好鐘意尼本書,但同佢解釋佐點解唔再訂佢都接受。

好彩睇到呢個post,前幾日收到call問我會否續訂,我問如訂多幾個level, 折後價錢如何。佢先至慢慢計,阻我時間。我話不如你計好哂先再call我。跟住嗰日我miss咗佢call, 之後冇再打俾我。呢種根本唔喺做生意的態度。

瑪利亞 [img align=left]http://www.imagestation.com/picture/sraid93/pdd3f360ad8f387682eb6df51d5b6743e/fa4f9510.jpg.thumb.jpg[/img]

我通常買舊雜誌,冇訂,今年第一次訂,完全冇影

回覆 Maria 的帖子

同朋友傾開先知好多前人中晒招,呢個 post 真係唔可以畀佢沉,唔好再有受害人中伏。否則要成立苦主大聯盟。我現在先係兩年的第一個月,真係接受唔到2年內要月月追佢。

拿,9月果期書,星加玻話9月一日出咗,到今日我都未收到。

Sugarbabegirl 發表於 16-9-27 15:44
我都中咗伏,間野行政勁為混亂。

1) 初初明明話寄屋企,無啦啦又話寄去順豐站叫你去拎。

我想訂,請pm公司名比我,thx

Sugarbabegirl  已pm, good luck!  發表於 16-10-5 13:28

pw2011 發表於 16-10-1 20:16
深感認同。

如果係學校訂會比較準時,但係佢counter訂就慘。

但好似唔係間間學校都有得訂

記得書展見過有幾間有得訂,請問知唔知邊幾間?

IloveJJ 發表於 16-10-5 23:14
不是啦!我都係經學校訂架!咪一樣成日唔齊,成日要追。不過,唔知係咪學校收到風,而家無得訂lu!
...

其實有冇得直接跟出版社訂?

lemongrass927 發表於 16-10-5 21:34
記得書展見過有幾間有得訂,請問知唔知邊幾間?

我是在書展訂的,但不是日新

wingt903 發表於 16-10-4 02:58
我通常買舊雜誌,冇訂,今年第一次訂,完全冇影

你啱,我之前都係買舊的,買新的仲未到手

kwokbobo 發表於 16-10-5 23:15
其實有冇得直接跟出版社訂?
好問題,等我問下星加玻先。

BTW, 日X書展個價仲好貴,一D都唔平,訂多D又無得平。另一間平好多。不過就唔知服務好唔好。不過應該好難比日X 差。

日新啱啱又喺我屋企樓個商場擺檔。要避開唔好俾仔行近先。

Sugarbabegirl    發表於 16-10-8 09:23
瑪利亞 [img align=left]http://www.imagestation.com/picture/sraid93/pdd3f360ad8f387682eb6df51d5b6743e/fa4f9510.jpg.thumb.jpg[/img]
‹ 上一主題|下一主題