用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 日新訂young scientist 訂到一肚火
go

日新訂young scientist 訂到一肚火 [複製鏈接]

呢間日新真係好唔掂,訂左$2xxx,等左一個半月,唔追都唔會知幾時有書,話有書又唔係齊晒,又要走多幾轉先攞到。月刊我見商務都有得買,訂每個月都未寄黎。呢間野真係好廢!

最憎佢個receptionist ,態度差不特只,仲有老人痴呆,打去問訂單,問完唔會覆你,再打去問好似完全唔記得你打過黎,又要再重新由頭講過發生咩事,廢中之廢!!

0    0    0    0

我好似前年訂過一年, 嗰一年期期都收到書, 之後我自己都唔記得有冇續訂到, 但三幾個月就會無端端收到一本書, 下個月又冇喎.  今個學年, 我印象中好似收過兩本, 我唔理佢, 收到咪睇囉, 收唔到咪算囉, 為幾百蚊而労氣唔值得.

哪間嘢係甘樣,我初初見甘耐無寄來,以為佢執添,后来又一次寄幾本來。

我都捱左兩年,而家亞女無再堅持就吾訂啦。

引用:我好似前年訂過一年,+嗰一年期期都收到書,+

原帖由 chanwendy 於 16-04-22 發表
我好似前年訂過一年, 嗰一年期期都收到書, 之後我自己都唔記得有冇續訂到, 但三幾個月就會無端端收到一本書 ...
我又真係做唔到用二千幾蚊買書,懶懶閒由得佢鍾意俾我就俾我,唔俾就由得佢咯

我訂咗幾十本,等咗個幾月,而家只收到幾本!

回覆:日新訂young scientist 訂到一肚火

我已經適應咗!

Jane1983 發表於 16-4-22 14:52
哪間嘢係甘樣,我初初見甘耐無寄來,以為佢執添,后来又一次寄幾本來。

我都捱左兩年,而家亞女無再堅持就 ...
咁做生意,唔執真係奇蹟...
教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不偏離。
Learning to Read, Reading to Learn.

引用:我訂咗幾十本,等咗個幾月,而家只收到幾本

原帖由 NCSC9 於 16-04-22 發表
我訂咗幾十本,等咗個幾月,而家只收到幾本!
我會keep 住打俾佢轟炸佢

回覆 MASAYA 的帖子

真係仲未執呀!

Jane1983 發表於 16-4-22 16:09

真係仲未執呀!
因為大家適應左,間公司覺得冇問題啦
教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不偏離。
Learning to Read, Reading to Learn.

都吾係ga,想訂果本,好似吾係太多其他地方有……

引用:Quote:原帖由+NCSC9+於+16-04-22+發表我訂

原帖由 lukeskywalker 於 16-04-22 發表
我會keep 住打俾佢轟炸佢
我都得閒點下數,欠邊期就打電話話佢知,佢會寄過嚟

引用:回覆+MASAYA+的帖子 都吾係ga,想訂果本,

原帖由 Jane1983 於 16-04-22 發表

都吾係ga,想訂果本,好似吾係太多其他地方有……
我都搵唔到其他地方有得買,商務有時有,但書又唔齊,阿囡又鍾意睇

回覆 lukeskywalker 的帖子

我女之前都鍾意,不過睇左兩年同一個漫畫模式,終于無再堅持,我當堂停訂。

呢間野簡直不知所謂, 我跟他們訂了兩年, 那個負責人態度有差, 極不準時, 又常跳期. 我後來打了封投訴信直接去星加坡 Young Scientist 反映, 他們說現在多了第二間distributor 做, 你們可以跟新的 Distributor 訂, 公司office在屯門的..

引用:呢間野簡直不知所謂,+我跟他們訂了兩年,+那

原帖由 divadiva 於 16-04-23 發表
呢間野簡直不知所謂, 我跟他們訂了兩年, 那個負責人態度有差, 極不準時, 又常跳期. 我後來打了封投訴信直接 ...
請問另外間叫咩名?

呢間公司不知所謂,訂左兩年,幾個月才收一期書,個receptionist亞姨又冇禮貌又冇記性,我通知佢地改地址佢又唔mark,我不停打電話投訴都收不齊書,已經唔訂了

yes, they still owe me two copies since one  year ago!!!  I will just go back to book fair in July and order from there next time.

俾錢佢賺仲要受氣!
‹ 上一主題|下一主題