用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 宣美pn班
樓主: MiuWooh
go

宣美pn班 [複製鏈接]

回覆:cyyuen0120 的帖子

都想呀

回覆:ying_518 的帖子

加油

cyyuen0120 發表於 16-5-8 12:40
好難,似考k
考K係咁?
老公帶阿仔去考, 話考左交通工具, 咁岩我仔係屋企係玩開巴士, THOMAS呢D玩具所以都識講, 仲考顏色同埋問邊個陪佢訓教...
我仔識哂(奶奶係屋企教過), 個老師話佢識講咁多野

我仔係3月尾B, 老師仲話上午班未必有位, 如果下午班會唔會考慮

希望會收啦...

回覆:yyyy.mama 的帖子

考成十組問題,我未試過考n 會咁多,以前考過九龍塘果d n 都係4-5組問題,我女7月尾b,唔係樣樣識答,但裡八成我覺得超額了

vickyl28 發表於 16-4-25 14:57
我地2月面試,好多指令要做,仲要求返學前要介片。
下... 返N班前就要介片.... 都幾HARSH...

我女女2月考左 考左起碼十樣嘢 圖案 顏色 仲要考對答 又會叫你拎啲乜嘢俾媽咪 砌砌下圖型又會比個唔關事嘅圖形小朋友 考你反應 基本上考嘅嘢同K1一樣 我個人都覺得幾深 同埋係講明會要求你介片先番學 不過啲老師好有愛心 同埋聽講升小學派位都唔錯 所以難收啲都有原因

回覆 cyyuen0120 的帖子

考N班要戒片?今年考咗幾間,連學之園/SC都無話要戒片。 我都係住同區,不過無報這間,不過想知宣美有乜好?N班時間好似得2個半鐘。靈糧堂又大又新,明年一樣有學卷,唔係好啲?

回覆:clarachingching 的帖子

其實宣美近,行5分鐘就返到學,n 我覺得近最重要,而且宣美k1有學卷!上次面試時老師的態度很好,亦令我想入讀

引用:回覆+cyyuen0120+的帖子 考N班要戒片?今

原帖由 clarachingching 於 16-05-11 發表
回覆 cyyuen0120 的帖子

考N班要戒片?今年考咗幾間,連學之園/SC都無話要戒片。 我都係住同區,不過無報 ...
我就係宣美同靈糧堂兩間揀,都係pm……

回覆:encl.design 的帖子

嗯,我會簡近,因為朋友讀緊靈糧,好似淺過宣美

引用:嗯,我會簡近,因為朋友讀緊靈糧,好似淺過

原帖由 cyyuen0120 於 16-05-11 發表
嗯,我會簡近,因為朋友讀緊靈糧,好似淺過宣美
竟然?我以為宣美會淺d...

回覆 encl.design 的帖子

靈糧堂出名淺同HAPPY。無識人讀靈糧堂,因為新開,但識人讀宣美,有人讀得開心,亦有人話老師不太好。如果你喜歡學術型紀律嚴,K1㨂仁愛堂。這幾間升小,多數都係派位。大抽奬咋。

引用:回覆+encl.design+的帖子 靈糧堂出名淺同H

原帖由 clarachingching 於 16-05-12 發表

靈糧堂出名淺同HAPPY。無識人讀靈糧堂,因為新開,但識人讀宣美,有人讀得開心, ...
即係仁愛堂會深d,升小搵到好學校機會大d?

幾間學校學生多數都係派位,唔計成績。但仁愛堂課本上唔淺,紀律也嚴。老師要求學生好守規則。宣美唔知道,因我認識人係讀仁愛堂同佳寶,所以有得比較。我自己也比較過美孚幾間升小的比例,其實真係差唔多咋。反而,如要有學卷,又要英文好,就一定係地利亞。

引用:回覆+encl.design+的帖子 幾間學校學生多

原帖由 clarachingching 於 16-05-12 發表

幾間學校學生多數都係派位,唔計成績。但仁愛堂課本上唔淺,紀律也嚴。老師要求 ...
地利亞有學卷架咩?不過我成日覺得南亞人會郁手郁腳……

地利亞幼稚園有學卷,係8期平台。我覺得美孚地利亞印度人比較多些。郁手郁腳多數中學部,幼稚園好似無見過,小學都比較少。但英文就真係唔錯,小學生已經係流利嗰隻。當然唔係個個都接受到地利亞這3個字啦。
美孚得嘉心,THINK同YORK無學卷咋。

引用:回覆+encl.design+的帖子 地利亞幼稚園有

地利亞幼稚園有學卷,係8期平台。我覺得美孚地利亞印度人比較多些。郁手郁腳多數 ...
海麗仁愛堂有net一星期五日都有英文堂,好似都唔錯...

clarachingching 發表於 16-5-12 16:01

幾間學校學生多數都係派位,唔計成績。但仁愛堂課本上唔淺,紀律也嚴。老師要求 ...

可否俾啲意見for 佳寶同仁愛堂?
2間資料都好少 真心跪求用家意見!萬分感激

回覆:huggiesbb 的帖子

佳寶開心學校。仁愛谷,亦重視學生成績。兩間學生多數派位,對考直資幫忙唔大。如你好重視英文,㨂仁愛。但都不及私校。但如你不想有南亞同學,又想要愉快學習,揀佳寶。
我記得你係咪讀緊think?英文一定不及think。利申,我有親人讀仁愛同佳寶同think

回覆:huggiesbb 的帖子

另外,仁愛偏愛叻學生,叻的會多機會。佳寶每次表演,每個學生機會相等,沒有主角之分

‹ 上一主題|下一主題