用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 申請visa前在卓x照了肺,以後不再光顧了 ...
go

申請visa前在卓x照了肺,以後不再光顧了 [複製鏈接]

在卓x照肺時放射師竟然唔駛阿仔除底衫,即是著住屋企件底衫一併照x-ray. 結果報告出來話某一個位置睇唔清楚,所以被指示要再上去診所再照多次肺睇清楚和再交多$300照肺錢,我跟指示再比$$。第二次照肺時阿仔被指示不著任何上身衫照,最後第二次結果報告話那個原本不清楚有懷疑的位置已經清楚看到,沒有問題,可隨時上去取回報告和肺片。6月會申請visa,但以後真的不會再光顧卓x了,只希望下次找另一些更專業嘅診所,起碼免去不必要的擔心、免去額外照肺帶來嘅幅射和$$

0    0    0    1

回覆:mirrorla 的帖子

謝謝分享!最緊要你仔仔身體無事順利攪簽證。之前我預約了呢間,見到你分享,猶疑緊轉吾轉好呢還掂未錦快攪簽證

回覆:mirrorla 的帖子

可否PM我你在那間分店照?

引用:可否PM我你在那間分店照? +

原帖由 Mapleac 於 16-04-22 發表
只有旺角及金鐘兩間,而阿大之前去金鐘照都冇問題,月尾就到阿細去照肺。

引用:可否PM我你在那間分店照? +

原帖由 Mapleac 於 16-04-22 發表
已pm

引用:Quote:原帖由+Mapleac+於+16-04-22+發表可

原帖由 亮燈 於 16-04-22 發表
只有旺角及金鐘兩間,而阿大之前去金鐘照都冇問題,月尾就到阿細去照肺。

...
阿仔續visa 洗吾洗再照?

引用:Quote:原帖由+Mapleac+於+16-04-22+發表可

...
不是香港區那間。八一八,上次你大仔照肺時也是穿著了自己底衫一併照嗎?

最奇怪係卓x話佢地正常程序男性照肺可以唔駛除自己底衫去照。後來我問過老公和其他男性親戚朋友等佢地話未試過照肺時著住自己衫去照,全部都係除去所有上身衫,然後著診所提供的xray袍去照。另一奇怪係第二次照時,同一個人同一個肺同一部機,只是不再著任何自己衫去照,肺片結果就完全冇出現照唔清楚的地方。$900費用就比硬,但額外$300我當跌左算,不過下次有需要時寧可揀另一選擇。

引用:Quote:原帖由+亮燈+於+16-04-22+發表只有旺

原帖由 Ruby1219 於 16-04-22 發表
朋友個仔上年續,是不需要再照,除非離開UK超過半年

引用:Quote:原帖由+亮燈+於+16-04-22+發表只有旺

原帖由 Ruby1219 於 16-04-22 發表
我都唔清楚,要等佢返黎先!

原帖由 mirrorla 於 16-04-22 發表
不是香港區那間。八一八,上次你大仔照肺時也是穿著了自己底衫一併照嗎?

最奇怪係卓x話佢地正常程序男性 ...
阿大上次照時有冇著衫我就唔記得喇!但我自己冬天照時就有試過著住底衫,只要係冇圖案唔太厚就得,但你阿仔咁照我就唔敢講得唔得喇!所以將來照肺都係除晒好D喇!

引用:Quote:原帖由+mirrorla+於+16-04-22+發表不

阿大上次照時有冇著衫我就唔記得喇!但我自己冬天照時就有試過著住底衫,只要係冇圖案唔太厚就得,但你阿仔 ...
同意。下次就算診所叫你唔駛除哂衫,我地要學精d唔好理佢照除哂去照,因為如果肺片有任何唔清楚地方,要比錢再照嘅係我地而唔係診所

引用:Quote:原帖由+亮燈+於+16-04-22+發表阿大上

同意。下次就算診所叫你唔駛除哂衫,我地要學精d唔好理佢照除哂去照,因為如果肺片有任何唔清楚地方,要比 ...
冇錯,醒目

回覆 亮燈 的帖子

其實有經驗嘅放射技師會睇一睇張x光影像ok先叫人走,公立醫院都係咁做,現在照完x光幾分鐘已經有得睇影像啦。講開又講,我最近問過兩間指定體檢中心都係$900。可以有選擇。

引用:回覆+亮燈+的帖子 其實有經驗嘅放射技師會

原帖由 walter0723 於 16-04-22 發表
回覆 亮燈 的帖子

其實有經驗嘅放射技師會睇一睇張x光影像ok先叫人走,公立醫院都係咁做,現在照完x光幾分 ...
好似係除左X健之外,仲有另一間,不過用開佢,冇所謂啦!

回覆:申請visa前在卓x照了肺,以後不再光顧了

金鐘照0k,如再續新visa,有樓主講半年來不用再照,今次希望英國攪新visa,不用煩

醒目開學勳章

回覆:申請visa前在卓x照了肺,以後不再光顧了

有無人試過尖東那間?

引用:回覆+亮燈+的帖子 其實有經驗嘅放射技師會

原帖由 walter0723 於 16-04-22 發表
回覆 亮燈 的帖子

其實有經驗嘅放射技師會睇一睇張x光影像ok先叫人走,公立醫院都係咁做,現在照完x光幾分 ...
這正是專業與否的分別了
哈哈,政府/私家醫院放射師日常會做的可能在卓x眼中是多餘,自己這樣做才是正常程序,反正出左問題係顧客自負

引用:Quote:原帖由+walter0723+於+16-04-22+發表

好似係除左X健之外,仲有另一間,不過用開佢,冇所謂啦!
另一間指定體檢中心資料如下:

引用:Quote:原帖由+亮燈+於+16-04-22+發表好似係

另一間指定體檢中心資料如下:
係呀!就係呢間!

回覆 mirrorla 的帖子

我都係用联合,較快取结果,不用等一星期. 服務又好.
‹ 上一主題|下一主題