用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 屯門b1尾, b2頭學生
go

屯門b1尾, b2頭學生

a  第一志願1c學校, 第二2a, 2b
b  1c. 2b, 2b
c   2a, 2a, 2b

請問選1c第一會唔會好駁, 2a第二都無乜位
定係選2a較好

引用:a++第一志願1c學校,+第二2a,+2bb++1c.+2b,+

原帖由 amymail 於 16-04-21 發表
a  第一志願1c學校, 第二2a, 2b
b  1c. 2b, 2b
c   2a, 2a, 2b
唔會,因派位佢冇分你banding a b c , 只要no.靚你又係band 1 甘樣就可選。所以你揀間乙一band  1c,  乙二band 2a, 正路。

回覆 719117 的帖子

但係我怕1c係有聯係小學, 好少位入唔到, 到第二志願的2a, 又比別人在第一志願揀哂

引用:回覆+719117+的帖子 但係我怕1c係有聯係小

但係我怕1c係有聯係小學, 好少位入唔到, 到第二志願的2a, 又比別人在第一志願揀哂
所以你就要揀間機會大入到而你又吾後悔、既1c 學校。'

引用:回覆+719117+的帖子 但係我怕1c係有聯係小

況且大抽獎也要講小小運氣,好视乎你肯吾肯博

回覆:屯門b1尾, b2頭學生

你係band 1生,你抽完先到band 2,況且好多band 1 生係屯門多數頭2位也是放band 1學校,所以你是band 1生就算乙一吾中,乙二band 2 好大機會入