用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 崇真EPK1 am vs 学之園PN pm class
go

崇真EPK1 am vs 学之園PN pm class [複製鏈接]

2013 oct bb, 讀pn做大B vs  k1细b.大家会点揀?pl share your views thc.
   0    0    0    0

請給点意見。苦惱中!thx a lot

回覆:崇真EPK1 am vs 学之園PN pm class

你target 什麼小學

phoebewong123 發表於 16-4-19 08:55
你target 什麼小學
直資或私校,要自己考的小学,不是大抽獎。我是新手,得一個小朋友,thx

回覆:崇真EPK1 am vs 学之園PN pm class

Lh 考直資比較出色,lh 能考到崇真小學也不難。學費相差也不多。超大b好好栽培+ lh 可以考到很多好的小學

引用:2013+oct+bb,+讀pn做大B+vs++k1细b.大家会

原帖由 chinghingnamnam 於 16-04-18 發表
2013 oct bb, 讀pn做大B vs  k1细b.大家会点揀?pl share your views thc.
如果之後想教得輕鬆of course做大b, 大b同細b差別真係很大的,當然有些細b都好叻。但我地班最叻嘅全部係大b。加上如你想讀直資私小,学之園for sure la, 因為佢地支持考直資私小的配套的確很足夠。

如果係Nov打後, 我都會叫你做大B, 如果係Oct或Sept... 好似大咗少少, 如果崇真都收你小朋友k1, 即係佢能力可以handle, 何必做超大B呢? 到考小學其實大細B嘅分別會細好多, 唔少細B有good offer

chinghingnamnam 發表於 16-4-18 23:25

LH 每年都有好多同學取得崇真 offer

鐘唔鐘意崇小先?鐘意就揀崇小,覺得一般既話就揀LH啦,第曰出去考更好的。

引用:鐘唔鐘意崇小先?鐘意就揀崇小,覺得一般既

原帖由 L+H 於 16-05-11 發表
鐘唔鐘意崇小先?鐘意就揀崇小,覺得一般既話就揀LH啦,第曰出去考更好的。 ...
係, 無理由遲一年, 到最後都是祟小. 我覺得先TT K1讀落唔掂至選擇重讀. 不過, 係重讀就細個好d.

千語mami 發表於 16-5-10 23:42
如果係Nov打後, 我都會叫你做大B, 如果係Oct或Sept... 好似大咗少少, 如果崇真都收你小朋友k1, 即係佢能力 ...
thx for sharing your views.我其實like TT, but just afraid my son cannot catch up with the curriculum. 入返TT p1 已ok for me.

thx for all your advice!
‹ 上一主題|下一主題