用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 中西區BAND1女大抽獎乙幾先填band 2學校?
go

中西區BAND1女大抽獎乙幾先填band 2學校? [複製鏈接]

老師話肯定係band 1

乙1,2,3也應填band 1學校嗎?

應該乙才幾才填band 2作止蝕?

thanks

elbar  聖嘉勒   發表於 16-4-18 14:45
   2    0    0    0

回覆 happymother88 的帖子

乙1,2,3可全填BAND 1學校嗎?

ST CLARE'S乙3仲有機會嗎?

我都想知乙3填St Clare 重有冇機會呢?

宜家中西區b1女位位遠多於b1女仔人數,所以如果女兒肯定係b1,一定係填晒所有b1先填鴨真呢類b2。記住,唔只係頭3放b1,係所有b1,之後先填b2

醒目開學勳章 冬日勳章 王國長老

回覆 mannewliv 的帖子

咁仔呢? 除咗KC多位外, 其他好零碎
SLS叫止蝕

mannewliv 發表於 16-4-19 20:34
宜家中西區b1女位位遠多於b1女仔人數,所以如果女兒肯定係b1,一定係填晒所有b1先填鴨真呢類b2。記住,唔只 ...
Agree, 填晒B1都冇問題,一定入一間

小倩 發表於 16-4-19 23:14

仔比較麻煩,kings當然首位,sj同高主教得幾個位,sls dse成績呢幾年已淪為b2

理論上係, 但某D熱門但反而我地又唔係最想既, 例如鄧肇堅, 填到乙4-10, 其實也入唔到吧? 會否白填?

乙一填聖心(3個位)會唔會太博?

女仔BAND 1, 但唔係全級最TOP果浸, 比你點揀?

請教你對ST CLARES睇法?

引用:回覆+mannewliv+的帖子 女仔BAND+1,+但唔

原帖由 happymother88 於 16-04-20 發表

如你入到 SCGS 也接受
乙一 YW, 乙二 SCGS 咁會比較稳陣

引用:+本帖最後由+happymother88+於+16-4-20+11:

原帖由 happymother88 於 16-04-20 發表

St Louis收到B2生,即係某程度區內B1男仔係自行+直資+統一已入晒想入既中學,亦某程度反映盡填B1中學係問題不大,用St Louis守尾門,除非係估錯Banding~~~

引用:回覆+mannewliv+的帖子 咁仔呢?+除咗KC多

原帖由 小倩 於 16-04-19 發表

我都煩惱中,想乙三或四才放 SLS, 但乙二又唔知放邊間好,間間都好少位

happymother88 發表於 16-4-20 11:33

近年st clares dse成績唔錯,拍得住ssgc,如果係最b1c既話,呢兩間都係好選擇,特別係前者位多,我會放第一添(我prefer入一間學術上稍次、但校風不俗既學校,好過入去yw隨時墊底)。英華就最好都係由b1a、b1b學生去揀。

happymother88 發表於 16-4-20 11:30

乙一填聖心(3個位)會唔會太博?

放第三,已經無話搏唔搏,放第一就話姐。

happymother88 發表於 16-4-20 11:28

理論上係, 但某D熱門但反而我地又唔係最想既, 例如鄧肇堅, 填到乙4-10, 其實也入唔 ...

佢有得位俾中西區,我地就即管填晒佢啦。呢區個個都係yw ssgc sc同sh咁填,個個都唔揀tsk,總有人唔好彩去到第5志願之後既就會入到。總之b1位有咁多,b1生又唔夠填滿,所以一定係填到盡b1先算。

引用:Quote:小倩+發表於+16-4-19+23:14+回覆+man

原帖由 mannewliv 於 16-04-20 發表
仔比較麻煩,kings當然首位,sj同高主教得幾個位,sls dse成績呢幾年已淪為b2
...
st jo 有 12個位,已經算多

多謝回覆

YW一來太遠, 二來怕墊底係真

SH你又點睇?

我最中意仍交通方便

醒目開學勳章 冬日勳章 王國長老

happymother88 發表於 16-4-20 18:10

SH你又點睇?

SH係南區
俾中西區得3個位咋

引用:Quote:happymother88+發表於+16-4-20+11:28

原帖由 mannewliv 於 16-04-20 發表
佢有得位俾中西區,我地就即管填晒佢啦。呢區個個都係yw ssgc sc同sh咁填,個個都唔揀tsk,總有人唔好彩去 ...
請問SH 是那間中學?

mammamia0603  聖心  發表於 16-4-21 17:17
‹ 上一主題|下一主題