用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 求位信一問
go

求位信一問 [複製鏈接]

今年開始報k1了,想問求位信應唔應該交form時比埋?因為如果interview完有result後先比會唔會遲?因老師已經揾哂啱既學生,學生也註冊了。到時求位怕無

0    0    0    0

回覆 hoursebb 的帖子

應該interview完冇OFFER 先比WOR, 申請果陣求定先咪顯得好冇信心?!

gg33 發表於 16-4-14 10:04
回覆 hoursebb 的帖子

應該interview完冇OFFER 先比WOR, 申請果陣求定先咪顯得好冇信心?! ...
應該interview完冇OFFER 先比 x2

回覆:求位信一問

話明求位信,唔會未interview就交!如果有offer仲使乜求位信?

求位信嘅原意係, 出咗result 而你係waiting, 咁寫求位信係希望校方覺得你有誠意, 當有位剩去做call waiting 時會俾個機會你....所以梗係出咗result先俾信啦!

你意思係推薦信/自薦信嗎? 自薦信就交表時可交, 但求位信都係等有result 才寄吧.

引用:求位信嘅原意係,+出咗result+而你係waiting

原帖由 vpo0615 於 16-04-14 發表
求位信嘅原意係, 出咗result 而你係waiting, 咁寫求位信係希望校方覺得你有誠意, 當有位剩去做call waiting ...
👍👍

回覆:求位信一問

唔該哂咁多位既解答,係怕出咗result, 我既waiting排好後,怕唔到我

引用:唔該哂咁多位既解答,係怕出咗result,+我既

原帖由 hoursebb 於 16-04-14 發表
唔該哂咁多位既解答,係怕出咗result, 我既waiting排好後,怕唔到我
唔關事,校方自己都會先編優先次序,例如有啲學校會優先俾大b/同宗教/同區居民等!

‹ 上一主題|下一主題