用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 小西灣迦南vs西灣河明我 pn
go

小西灣迦南vs西灣河明我 pn [複製鏈接]

新媽媽,想了解下2間學校!
邊間谷or happy school??
英文多定中文多??

同埋請問邊度可睇到各校上小一情況??

唔好意思...新手媽媽好多野想知!!

謝謝!
   1    0    0    0

回覆:小西灣迦南vs西灣河明我 pn

我個細女讀緊小西灣迦南,我自己覺得唔錯,教佢的老師盡責有愛心,我大仔以前都喺度讀pn,教大仔嗰幾個老師都仲喺度教,有個仲係細女依家班主任。但我朋友個女上年讀,班主任麻麻,之後做埋嗰個學期就走咗,中途要換班主任,所以都要睇彩數。

日日有net, Miss Claire喺嗰度教咗好多年好有經驗,課程唔淺但冇壓力,pn平時冇功課,但有本extra workbook約幾個星期要做一頁。我係懶媽,從來唔溫字咭唔做練習,亦唔知佢識唔識哂學校教的嘢,有時番來會唱吓歌仔(英文/中文/普通話都有),佢番得開心就算。考k成績學校冇公佈,我亦冇乜問其他家長,我仔女都算考得唔錯,大仔當年有三位女同學同佢一齊轉新校。

如果你要升小成績,迦南幼稚園嗰邊有貼喺

Reception 嗰度,你可以去睇吓。

唔該晒各位!!!

我都想知升小一會去邊幾間

回覆:mangege 的帖子

2014-15 升小派位表,不過是2年前的..

‹ 上一主題|下一主題