用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 為整portfolio 而考cert
go

為整portfolio 而考cert [複製鏈接]

剛看完另一帖,要整portfo, 阿女得一張drama course嘅cert....應該無乜用。。。請問有乜cert有用?我仲有1-2年時間準備下。。。。謝謝。

10    0    1    0

回覆:為整portfolio 而考cert

運動,音樂,學術,社會服務各一已足夠

引用:剛看完另一帖,要整portfo,+阿女得一張dram

原帖由 ddddssss 於 16-04-12 發表
剛看完另一帖,要整portfo, 阿女得一張drama course嘅cert....應該無乜用。。。請問有乜cert有用?我仲有1- ...
我覺得值得學的
係 PTH, K2 考GAPSK中級。

就算小學唔係普通話教學中,都會有普通話課,學左唔會嘥。

音樂班,有上堂 都會有cert, 無咩考試壓力。 Tom Lee Yips Parons...etc都有唔少選擇。

回覆 ddddssss 的帖子

Portfolio 的作用是向學校介紹你的孩子。最好是在學術、體育、音樂、藝術、社會服務各方面有均衡發展。生活照也可以, 不一定要cert。當然, 如有一些特別出色的技能或成績就更好。

lauwingtai    發表於 16-4-14 12:34

回覆:ddddssss 的帖子

除非有好勁嘅cert, 主要show相就可以喇,例如豬肉跑步獎就唔需要參加,我用行山相,步行籌款,賣旗,小農夫耕田,踩單車,游泳班,教會活動,朗誦比賽,屋企親子整食物相等等。。。

Castella  你揀D相和活動和我的很相似  發表於 16-4-14 20:37

乜cert有用
‹ 上一主題|下一主題