用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 游泳班
go

游泳班

有冇 JOIN 過香港游泳協會學游水呀 !! 好不好 ??

因單價這樣平HKD 40.00/ 1HRS

回覆:叮噹小孩 的帖子

回覆:游泳班

因應自己子女,如是太細個不建議參加太多的游泳班,多數收費平,都會1:5/6學生或以上,如要參加泳班,家長應該去泳池睇一次佢地上堂

回覆:叮噹小孩 的帖子

引用:泳班嘅好處係佢哋會放d平台喺泳池度,令到

引用:泳班嘅好處係佢哋會放d平台喺泳池度,令到

原帖由 aa1014 於 16-04-12 發表
泳班嘅好處係佢哋會放d平台喺泳池度,令到啲小朋友冇咁怕水!
如果太細學,我覺得跟史丹福唔錯,因為學校泳池少d人,又可以近距離睇住佢游,教學設備比較齊

aa1014 發表於 16-4-12 01:00
泳班嘅好處係佢哋會放d平台喺泳池度,令到啲小朋友冇咁怕水!
所謂平台係因為泳池池水太深先會用,如果小朋友本身夠高正常都唔會落。

gavinli2007 發表於 16-4-15 00:06
所謂平台係因為泳池池水太深先會用,如果小朋友本身夠高正常都唔會落。

無錯。

見過幾間中學池會比小學池深d,或者就番中學生體形。太淺池唔練得起跳(至多池邊跳), 同無跳台。
中學池可能有租俾人教水先會有果d台, 用黎就番人地教初學班, 小學生高度。
其實學校池覺得會乾淨過公眾泳池,用既都係細路,淺水果d公眾池周時成班阿蟬係度練水中健體操,仲有阿怕係度卒腳皮,又人勁多,成個大沖涼缸咁。
公眾池一係就去d最淺水既, 一米以下果d,一定要避開d水中健體操。