用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 老師太過份
樓主: ypiriswong
go

老師太過份 [複製鏈接]

回覆:老師太過份

明白

引用:Quote:原帖由+ypiriswong+於+16-04-09+發表

原帖由 IloveJJ 於 16-04-09 發表
我諗如果佢一開始係同老師講自己忘了帶水壼,老師應該會借水杯給她吧!
但佢而家係沒有申請下做了學校規定 ...
同意!小三了,應該懂得先徵詢老師,尋求協助。

引用:阿女三年級,早幾日沒有帶水上學,又要上體

原帖由 ypiriswong 於 16-04-09 發表
阿女三年級,早幾日沒有帶水上學,又要上體育課,她唔敢同老師講,極喝下在水機㩒水飲被訓導主任阻止,穎穎 ...
樓主,唔好嬲,我仲氣頂。我女女小一,體育堂老師搬教具,叫小朋友玩包剪揼。阿女跑去搵partner,點知論盡仆親失平衡,撞跌咗同學仔。

佢馬上道歉,同學仔都話無事。點知體育老師要佢罰企,佢已經同老師講咗幾次係唔小心而已,但要照罰,仲外加罰無小息去教員室坐。咁點解唔小心要罰呢?

醒目開學勳章

little_yolky 發表於 16-4-9 13:53
樓主,唔好嬲,我仲氣頂。我女女小一,體育堂老師搬教具,叫小朋友玩包剪揼。阿女跑去搵partner,點知論盡 ...

如果咁都要罰企,我仔應該成年都唔駛點上堂,話時話,聽你講咁耐,對間學校嘅作風真係不敢苟同,點解仲要細女入讀?

little_yolky 發表於 16-4-9 13:53
樓主,唔好嬲,我仲氣頂。我女女小一,體育堂老師搬教具,叫小朋友玩包剪揼。阿女跑去搵partner,點知論盡 ...
會唔會係罰同學唔好跑?

老師無查清楚,就話小朋友搵借口,係吾够體恤,但除此之外,無乜大錯。經一事,長一智,下次小朋友就知點做。

引用:+本帖最後由+bobbob+於+16-4-9+14:50+編輯+

原帖由 bobbob 於 16-04-09 發表
學校領導階層係好的。家姐時多新老師教,都好好,出事既都係老pat pat。

引用:Quote:little_yolky+發表於+16-4-9+13:53+

原帖由 Anniemun 於 16-04-09 發表
會唔會係罰同學唔好跑?
阿女話大家都係跑住搵partner。

‹ 上一主題|下一主題