用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 一直有交補習費但原來3個月都無去補
樓主: fooky-hk
go

一直有交補習費但原來3個月都無去補 [複製鏈接]

回覆 fooky-hk 的帖子

唔好意思,請問係邊區?可以用來借鏡

補習社有冇攪錯呀,你月頭交錢時都唔問下你仔冇返喎,仲要三個月tim

回覆:一直有交補習費但原來3個月都無去補

我阿囡都有出現過相同的情況,有一個星期無返阿sir whatsapp 我先知(果日咁啱仲要去面試),係出發前一個鐘收到whatsapp,果下真係好愕然,繼續whatsapp問清楚左阿sir邊幾日。同時我都尋住气當無事發生過,果晚先問阿囡發生咩事。
阿囡都係因為轉左阿sir,做完功課等好耐先對,加上又唔俾工作紙佢做,所以好唔想返。

當時呈分試在即,我都係希望佢繼續返,我同阿sir 反映後,阿sir 都好配合。

講真有些全職家長真係未必可以接補習,我倆個準時收工返到屋企都8點,阿囡邊有幾機會仲晏過我地放補習。雖然阿囡有補習(6年級開始),但我倆公婆都係慣左每天keep住檢查功課,但完全都唔知,幸好阿sir 有講,以加小學生就開始反叛期,間唔中就要check下佢,放任得太耐,到大左就會講唔聽。

fooky-hk 發表於 16-4-7 22:10
事件已經係上年12月開始,我仔原來由12月起已經無去補習班,但他會準時出門扮去補習,然後坐係商場打機。我 ...

好心痛,無論有甚麼原因,都唔應該咁。
而家d細路真係難教,小學己經咁,中學點算。

引用:回覆+fooky-hk+的帖子 唔好意思,請問係邊

原帖由 mayyylai 於 16-04-18 發表
回覆 fooky-hk 的帖子

唔好意思,請問係邊區?可以用來借鏡
屯門

簽名被屏蔽

無理由咁耐冇番都唔通知!!
你每次去交錢職員都冇同你講?定係你俾錢仔仔交補習?

回覆:fooky-hk 的帖子

我小時候都試過父母俾左錢補習社,但我去左一排就冇去,仲帶埋細佬妹在街上玩到夠鐘先返屋企。

但第二個月就東窗事發了。俾人打左獲金

之後換左第二間補習社,我就冇再唔去了。

其實那時候真係好唔喜歡第一間補習社的老師,又惡又冇愛心!

所以你囝唔返係有原因的

‹ 上一主題|下一主題