用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 根德園Kent road, dorset road分別
go

根德園Kent road, dorset road分別 [複製鏈接]

想請問有無用家知Kent Road, Dorset Road在教學上有無分別? 我小朋友Waiting 入, 派去kent road, 係咪所有waiting都會派去kent road?

有無kent road用家可分享吓入面啲老師好嗎?

2    0    0    0

回覆:根德園Kent road, dorset road分別

沒有分別,Kent road只有k1,k2-3也是去多實道上的。我反而幾鍾意Kent road,細細地,反正在運動會時學校會派校車送小朋友過去大校比賽,平時在Kent road上課你送返學時會見到課室之間是互相打通,小朋友識走來走去自己去洗手間的。最重要是如果自己接放學,Kent road條人龍短好多

回覆:根德園Kent road, dorset road分別

我都想問,好似Kent road個campus新D,Dorset果個之前interview去過,好似好舊

引用:我都想問,好似Kent+road個campus新D,Dors

原帖由 april13mum 於 16-04-03 發表
我都想問,好似Kent road個campus新D,Dorset果個之前interview去過,好似好舊
係呀,大校舊少少,始終 50年歷史

回覆:小王子J 的帖子

咁請問如果K1派入kent road, 之後K2, K3都唔會轉dorset road 架? 因為如果轉校舍小朋友又要從新適應

我小朋友今年9月會入讀.KENT ROAD, 因為校巴話FULL 咗冇位, 想問大家有冇保母車資料可以提供到比我呀??? THANKS SO MUCH~~~~

放心la,老師已經同左佢地講會轉去大根,會轉第二個班主任,到時要乖D聽新老師話,同埋做好D功課!比哂心理準備佢地!
以前唔鍾意返學,轉左KV之後病都話要返

引用:咁請問如果K1派入kent+road,+之後K2,+K3都

原帖由 beanslau 於 16-04-05 發表
咁請問如果K1派入kent road, 之後K2, K3都唔會轉dorset road 架? 因為如果轉校舍小朋友又要從新適應

...
我小朋友k1時kent road, k2, 3轉去dorset...完全冇適應問題呀……其實N班轉K1成間學校唔同左、連校服書包都唔同埋,佢地一樣適應到,我女果時有得轉環境仲興奮!

回覆:agneswagnesw 的帖子

阿?K2會換班主任?

引用:阿?K2會換班主任? +

原帖由 mazomi 於 16-06-02 發表
阿?K2會換班主任?
年年轉架喎,好正常啫

回覆:sissysze 的帖子

啊?我今年先準備讀k1,我以為班主任係跟小朋友三年?之前聽朋友講劍鳴成日轉班主任所以我先某選劍鳴,我一直以為班主任係跟三年的

回覆:mazomi 的帖子

Kv 係每年都會將6班小朋友撈亂,每年只留4-5個同學仔再同班等小朋友認識多啲新同學,當然亦會係新老師,至於你講緊嘅km問題係老師嘅流失率⋯兩樣嘢黎嗰喎

引用:啊?我今年先準備讀k1,我以為班主任係跟小

原帖由 mazomi 於 16-06-02 發表
啊?我今年先準備讀k1,我以為班主任係跟小朋友三年?之前聽朋友講劍鳴成日轉班主任所以我先某選劍鳴,我一 ...
我相信大部分學校都係年年換班主任㗎噃!!

引用:咁請問如果K1派入kent+road,+之後K2,+K3都

原帖由 beanslau 於 16-04-05 發表

...
適應冇難度,去到大根德不知幾開心,間學校又大左,個公園又大左

‹ 上一主題|下一主題