用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 直入學之園PN, 唔洗Second In
樓主: tigerboymama
go

直入學之園PN, 唔洗Second In [複製鏈接]

呢個post 係無second in如我的安慰區 x 4

引用:回覆+jktmami+的帖子 我都想知又有無sibli

原帖由 jantan28 於 16-03-24 發表
回覆 jktmami 的帖子

我都想知又有無sibling讀緊,但firstround 後不需要2nd in 而reject 的?還是either  ...
上年有人有sibling, no 2nd in , 衰左唔收(即係sibling無保証收回)。又有有sibling, 大B表現好好,直入。 又有無sibling, 大b表現好好直入。 總之我見直入位好少,但都是表現好好

引用:Quote:原帖由+jantan28+於+16-03-24+發表回

原帖由 Cutekillq 於 16-03-24 發表
上年有人有sibling, no 2nd in , 衰左唔收(即係sibling無保証收回)。又有有sibling, 大B表現好好,直入。 ...
直入位大概有幾多?

引用:Quote:原帖由+jantan28+於+16-03-24+發表回

原帖由 Cutekillq 於 16-03-24 發表
上年有人有sibling, no 2nd in , 衰左唔收(即係sibling無保証收回)。又有有sibling, 大B表現好好,直入。 ...
咁或者有2nd in機會好啲, 就算sibling係marginal case, 至少俾機會校長睇多次.....

引用:Quote:原帖由+Cutekillq+於+16-03-24+發表

原帖由 rabbs 於 16-03-24 發表
直入位大概有幾多?
上年讀青衣前輩話2:26 直入。咁上下午共約4位。其他分校唔知

得4位😣無機了

回覆 Cutekillq 的帖子

直入也是 4月公布結果時才知?

引用:回覆+Cutekillq+的帖子 直入也是+4月公布

原帖由 mama122013 於 16-03-25 發表
回覆 Cutekillq 的帖子

直入也是 4月公布結果時才知?
是的。上年那幾位表現好好無2nd in 都等到最尾才知自己直入

引用:呢個post+係無second+in如我的安慰區+x+4

原帖由 cathyangel 於 16-03-25 發表
我都無second in. 不過算啦

回覆:直入學之園PN, 唔洗Second In

無second in 的 n 無人士真係有機會有offer , good luck !!!

引用:無second+in+的+n+無人士真係有機會有offer

原帖由 heeee 於 16-04-16 發表
無second in 的 n 無人士真係有機會有offer , good luck !!!
但你係超大B嘛

我都無SECOND IN, 二月B, 無家姐哥哥讀緊, 預左無機, 點知今朝CHECK 直入LV.

hppa  Congrats!  發表於 16-4-16 22:59

引用:我都無SECOND+IN,+二月B,+無家姐哥哥讀緊,+

原帖由 guangdong 於 16-04-16 發表
我都無SECOND IN, 二月B, 無家姐哥哥讀緊, 預左無機, 點知今朝CHECK 直入LV.
可以分享吓小朋友1st interview 表現嗎?

引用:我都無SECOND+IN,+二月B,+無家姐哥哥讀緊,+

勁啊!2月b 直入LV

Am 定pm?

PM offer. 知道有幾個直入 LH既都係申請AM, 但OFFER PM, 真係唔知點解.

Individual面試問既野都識答, group in英文就全部唔識, 因為屋企無教過任何英文, 但小朋友全程都好乖好定, 所以應該有唔少印象分.

另外, 係爸爸帶小朋友去Interview, 聽聞印象分會高D, 唔知真定假.

hppa  Congrats!  發表於 16-4-19 00:05

回覆:直入學之園PN, 唔洗Second In

N無,冇second in,7月b LV pm offer,好驚喜

hppa  Congrats!  發表於 16-4-16 22:58

N無,有second in,7月b.  waiting

冇2nd interview, but got 海逸 pm offer 。大B

hppa  Congrats!  發表於 16-4-19 00:05
‹ 上一主題|下一主題