用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: hlbaby2004
go

校長bye bye [複製鏈接]

陳志超校長要走嗎!?  那小學部還會硬性要求學生日常以全英語溝通嗎?

回覆:HeyGoogle 的帖子

學校還未正式交代校長離開的消息

hppa  going to join St. Hilary's  發表於 16-6-1 17:06
[size=medium]
遇亨通的日子,你當喜樂;
遭患難的日子,你當思想。
因為  神使這兩樣並列,
為的是叫人查不出身後有甚麼事。
傳道書7:14

Hm, 但係好多人都知,同埋新校長都請咗,好似話會六月公佈。

引用:Hm,+但係好多人都知,同埋新校長都請咗,好

原帖由 Doray 於 16-05-27 發表
Hm, 但係好多人都知,同埋新校長都請咗,好似話會六月公佈。
新校長知吾知係邊位 ?

好似話6 月會announce

回覆:Doray 的帖子

聽說1/6 網頁公布

http://www.hkbuas.edu.hk/www/p/01news/1516/1606/160601c.htm

委任小學部校長   

經過校董會的嚴謹遴選,本校正式委任林克忠先生為新任小學部校長,並將於2016年9月1日履新,接替已請辭的陳志超校長。

林校長現為香港資優教育學院總監,曾任多年直資小學及津貼小學副校長及校長,具豐富的小學管理經驗。林校長畢業於香港浸會大學地埋學系,副修教育及英國語文,並以優異成績獲得香港大學頒授理學碩士學位,現正為香港大學教育博士候選人。同時,他曾擔任教育局課程發展議會資優教育委員會成員及在香港多間大專院校擔任教育學系客席講師,在教育界的專業資歷無容置疑。

本校深慶得人,相信在學校校長陳偉佳博士的帶領下,輔以林校長在小學部的領導,中小學日後必定會攜手合作,使A-School發展更上一層樓,令12年一貫的全人教育發展更為完善。

hppa    發表於 16-6-2 10:54
Doray    發表於 16-6-1 17:21

回覆:校長bye bye

Google搜尋,知名人士喎,真定假呢?

hppa    發表於 16-6-2 10:53
Doray  This news is officially announced in website.  發表於 16-6-2 09:51

引用:Google搜尋,知名人士喎,真定假呢? +

原帖由 smart_bus 於 16-06-01 發表
Google搜尋,知名人士喎,真定假呢?
但網上亦有此校長bad comments

hppa    發表於 16-6-2 10:54

hlbaby2004 發表於 16-6-2 08:31
Really, I can't find any.  Can you share?

hlbaby2004 發表於 16-6-2 08:31

雖然我都好期待高登資料,自己亦嘗試搜尋了解~~因為單單一句: BAD COMMENTS實在無聊之極!再者,如果要有什麼偉績才能做校長,及單靠媒體資訊去辨別對方的能力亦欠公平!

WKF 家長僅此希望新任校長繼續秉承學校的教學理念:敏求篤信 明辨力行,讓學校在香港主流學校以外,有更好的教育發展!

醒目開學勳章 貢獻勳章

我剛剛得知Patrick Sir 將離開HKAGE,轉到A-school

想講,親身接觸,Patrick Sir 好關心學生!好肯同家長溝通同聽取意見,呢幾年响HKAGE接觸過佢嘅家長都會讚Patrick Sir過去嘅功勞,响佢身上獲益良多,本來入嚟係想恭喜你地...

估唔到竟然有人想講壞話...

恐龍家

小曳人 發表於 16-6-2 15:10
我剛剛得知Patrick Sir 將離開HKAGE,轉到A-school

想講,親身接觸,Patrick Sir 好關心學生!好肯同家長 ...
先謝小曳人的祝福,喜見到非WKF家長見義勇為入唻回應否則又比人話WKF 家長自我感覺良好

回覆:小曳人 的帖子

d壞話相信唔係WKF師生家長講嘅,資訊發達,大家都係上網睇到

小曳人 發表於 16-6-2 口的有15:10
我剛剛得知Patrick Sir 將離開HKAE,轉到A-school

想講,親身接觸,Patrick Sir 好關心學生!好肯同家長 ...

太好了,希望佢能夠Keep 住啲有heart 的老師,同繼續A-school 的優良傳統,愉快學習的氣氛!

sze0203 發表於 16-6-2 13:12
雖然我都好期待高登資料,自己亦嘗試搜尋了解~~因為單單一句: BAD COMMENTS實在無聊之極!再者,如果要 ...

淨系呢句 : "  家 長僅此希望新任校長繼續秉承學校的教學理念:敏求篤信 明辨力行,讓學校在香港主流學校以外,有更好的教育發展! "

可能要揾 謝志偉 博 士 返來先得 ??

Doray  鄰校的家長,你嘅Comment 好難明吓?  發表於 16-6-10 01:39

回覆 小曳人 的帖子

Thank you! 連小曳人都話good.就知Patrick sir 有幾好!網絡之大,是是非非,大家應該去求真。吾好似D八婆什誌,傳聞。。好似。。。再用無限想象去大造文章再吃花生。

舊校長在任三年,有功有勞。

希望新校長带領下,學校可更上一層楼。

又近音樂椅尾聲了。批學校的留言又來了。

我相信  有智慧的家長不會咁容易被一小段留言蒙騙。

sze0203    發表於 16-6-10 14:22
‹ 上一主題|下一主題