用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 楊思琦囡囡被德望退學……
樓主: ddtt347
go

楊思琦囡囡被德望退學…… [複製鏈接]

引用:近年反而見好多媽咪小朋友GH幼稚園乖巧唔比

原帖由 yk2 於 16-04-18 發表
近年反而見好多媽咪小朋友GH幼稚園乖巧唔比原升收返,話唔夠主動,真慘,但見佢哋成積好好咕喎?!   都反而 ...
朋友女兒k1,k2媽咪話老師first term會評小朋友進度。那老師說他女兒不夠主動,小學要主動的小朋友,他女兒很大機會不收。問為什麼不讓女兒出去學野。嚇到媽咪即報課外學習班。最近老師説有進步

訓練成一流打工仔

咁講法.....分分鐘就算入到去讀, 都係擔心多過開心......

引用:咁講法.....分分鐘就算入到去讀,+都係擔心

原帖由 vpo0615 於 16-04-20 發表
咁講法.....分分鐘就算入到去讀, 都係擔心多過開心......
頭十年都可能是擔心多.

回覆:楊思琦囡囡被德望退學……

簽名被屏蔽

今日新聞話女女去咗英基

係呀,報紙影埋著校服的放學相...

引用:今日新聞話女女去咗英基

原帖由 aprilapril123 於 16-04-27 發表
今日新聞話女女去咗英基
咁邊算係被退學,跟本係轉軚去了國際學校,D記者唯恐天下不亂

引用:係呀,報紙影埋著校服的放學相...

原帖由 Jane1983 於 16-04-27 發表
係呀,報紙影埋著校服的放學相...
知不知道是哪間英基,請問有相嗎?

回覆 Moonlight819 的帖子

去咗 Abacus campus! 我返而覺得佢揀得好,囡囡可輕鬆學習,愉快校園生活!

引用:回覆+Moonlight819+的帖子 去咗+Abacus+ca

原帖由 Park88 於 16-04-27 發表

去咗 Abacus campus! 我返而覺得佢揀得好,囡囡可輕鬆學習,愉快校園生活! ...
有點奇怪點解可以三四月中途插班的?

引用:回覆+Moonlight819+的帖子 去咗+Abacus+ca

原帖由 Park88 於 16-04-27 發表

去咗 Abacus campus! 我返而覺得佢揀得好,囡囡可輕鬆學習,愉快校園生活! ...
Thanks! 因囝仔也是讀緊英基。

回覆 964000 的帖子

睇雜誌報導,佢囡囡原來一早報K1時,已報了英基但只waiting list,但當時德望收咗,所以照讀,直至佢囡4歳時,突然收到英基叫佢哋再去interview,點知收咗!當時是响德望上年開學第一個學期中左右,英基正式收佢!只是最近才被記者發現,影到讀緊英基,而不是3-4月插班!

引用:回覆+964000+的帖子 睇雜誌報導,佢囡囡原

原帖由 Park88 於 16-04-28 發表
回覆 964000 的帖子

睇雜誌報導,佢囡囡原來一早報K1時,已報了英基但只waiting list,但當時德望收咗,所 ...
原來係咁,D記者作得就作,又話佢小朋友曳比德望退學,痴線,蝦人地單親媽媽,如果係甘比個女,大劉一早告佢誹謗,睇佢地有冇咁放肆

係啦, D記者寫得好過分, 話個媽咪想識有錢人, 所以安排個小朋友轉去讀英基......D陰謀論多到呢....

引用:係啦,+D記者寫得好過分,+話個媽咪想識有錢

原帖由 vpo0615 於 16-04-28 發表
係啦, D記者寫得好過分, 話個媽咪想識有錢人, 所以安排個小朋友轉去讀英基......D陰謀論多到呢.... ...
英基多數中產,同貴族學校爭太遠。

回覆 bebemuimui 的帖子

所以話呢, D記者寫嘢係為咗提高娛樂性, 佢哋好多時係知少少扮代表, 呃到D唔知情嘅人.

係啦, D記者寫得好過分, 話個媽咪想識有錢人, 所以安排個小朋友轉去讀英基......D陰謀論多到呢.... ...
哪本雜誌呢?

痴缐

引用:回覆+bebemuimui+的帖子 所以話呢,+D記者

回覆 bebemuimui 的帖子

所以話呢, D記者寫嘢係為咗提高娛樂性, 佢哋好多時係知少少扮代表, 呃到D唔知情嘅 ...
娛己通常門檻好低,對lS不甚了了。

‹ 上一主題|下一主題