用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 楊思琦囡囡被德望退學……
樓主: ddtt347
go

楊思琦囡囡被德望退學…… [複製鏈接]

我諗, 唔同女校都有嚴D同無咁嚴, 同埋就算係一間好嚴嘅女校, 點都會有少數唔太聽話......

引用:Quote:原帖由+CaCa800+於+16-03-27+發表我

原帖由 fluty 於 16-04-01 發表
上堂傾計偷食零食都要留班,唔係呀化⋯
我讀修女學校,雖唔唔係最top 但都唔差
傾計食零食時時都有,好少事 ...
我細妹個年代仲有中五會考,試問一間band 1學校點會俾一小撮人拉低平均成績。學校明知你班人唔俾心機讀書,更係唔會俾你升中五,快d轉校啦!好彩細妹都知驚,重讀中四那一年發奮讀書。

咁快就覺唔啱

回覆:楊思琦囡囡被德望退學……

我的同學咪又成日講粗口,不過高級d, 用英文講。

中西區名女校。band one 中學。

引用:舊校收番 +

fluty 發表於 16-4-1 13:49
上堂傾計偷食零食都要留班,唔係呀化⋯
我讀修女學校,雖唔唔係最top 但都唔差
傾計食零食時時都有,好少事 ...
我女都係天主教女校,但上堂可擺哂零食上枱名正言順食,可能F5, 老師覚得禁可俾佢地开心d減下压~

識有個同學仔個妹妹讀德望k2
超級粗魯又無禮貌 去到生日會係全世界望住佢呆左果種曵

但另一同學家姐
讀德望小學 好乖好有禮

根本每間學校總會有唔乖既學生

引用:我的同學咪又成日講粗口,不過高級d,+用英

原帖由 melomame10 於 16-04-05 發表
我的同學咪又成日講粗口,不過高級d, 用英文講。
簡直型啦如果識用英文講

引用:識有個同學仔個妹妹讀德望k2 超級粗魯又無

原帖由 breadbb 於 16-04-07 發表
識有個同學仔個妹妹讀德望k2
超級粗魯又無禮貌 去到生日會係全世界望住佢呆左果種曵
所以好明顯係家教大影響過學校,主要是家庭及小朋友質素問題,所以幾好的學校,乜人都會有

引用:Quote:原帖由+tuliplee_hk+於+16-03-17+發

原帖由 feifei_baby 於 16-03-17 發表
我女就係呢類人呀,佢天性係咁,都係一個普通小朋友,不過gh唔收!
收咗都未必係好事

近年反而見好多媽咪小朋友GH幼稚園乖巧唔比原升收返,話唔夠主動,真慘,但見佢哋成積好好咕喎?!   都反而真曳到飛起,乜都爭,乜都大吵係夠主動,打人批爭唔排隊一餐,真無家教可言反而又收返,都好替這班乖巧小朋友可憐,又話要小淑女,又要夠人爭得快! 唉!咁收法入到都未必好事!

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

引用:Quote:yk2+發表於+16-4-18+02:46+近年反而

原帖由 puichingforsure 於 16-04-18 發表
你是用家?抑或是老師?我覺得外界的人其實未必知道清楚孩子的真實表現,很多都是聽人說,人地媽咪話,升得 ...
是熟一班小朋友由细玩開家長,有不同學校,導師們和家長都熟悉佢哋性格及進度,只是路過想起導師們和家長都見到現象,至於是方針唔同或個別事件不得而知。

有時小朋友係學校,屋企都是兩個人,收同唔收都有佢原因,唔通學校搵自已煩咩,我覺得好多時無得解釋

回覆:螞蟻兵團 的帖子

Kelly大仔蝦蛟仔係先讀劉平齋K3,現在讀緊Grade 1,即係蝦蛟仔在St.Cat剛讀緊K2學期初就去考,並不是傳媒所講考唔到本地小學(本地正常係K3才開始考),因為國際學校係早一年報考的,只是傳媒報導太尖酸刻薄,當我們見到傳媒報到蝦蛟仔讀完St.cat K3而失意於本地名小學,然後才讀劉平齋Grade 1, 我們一班家長真覺得做藝人承受的壓力不少,其實蝦蛟仔已經快快樂樂在國際學校讀了一年了

回覆:螞蟻兵團 的帖子

我意思是跟你看法一樣,非常認同,傳媒只是吹墟

引用:Kelly大仔蝦蛟仔係先讀劉平齋K3,現在讀緊Gr

原帖由 Belle320 於 16-04-18 發表
Kelly大仔蝦蛟仔係先讀劉平齋K3,現在讀緊Grade 1,即係蝦蛟仔在St.Cat剛讀緊K2學期初就去考,並不是傳媒所講 ...
CAIS係一間好好的國際學校,加拿大課程,中文用啟思課本,有宗教背景小朋友好乖,來緊仲有新校舍。而家好多人考,吾易入架,傳媒識乜吖,只是識做話題,講衰人。

Kelly自己都好像唔係好介意,大家都唔使太介意,其實娛樂新聞係咁樣ga啦。
‹ 上一主題|下一主題