用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 62,88定91好?
go

62,88定91好? [複製鏈接]

而家住62,但排緊宿舍,2至6年內會搬去91,老爺住88,外家喺62
仔仔今年K2,9月就揀學校,決定唔到抽邊個網好
除左荃灣天主教有20分同何傳耀小學有機會,其他要講叩門彩數
大家有無咩提議?
要荃天唔抽獎?
定係抽62,88或91?
好苦惱呀!

0    0    0    0

回覆:dim731 的帖子

你應該趕唔切報91網喎

dim731 發表於 16-3-16 17:17
而家住62,但排緊宿舍,2至6年內會搬去91,老爺住88,外家喺62
仔仔今年K2,9月就揀學校,決定唔到抽邊個網好 ...
62可以完全唔考慮了, 升中時係全港B1中學學額最不充足既其中一區
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

引用:你應該趕唔切報91網喎 +

原帖由 tina_yauyt 於 16-03-16 發表
你應該趕唔切報91網喎
有地址可以報到91

回覆:62,88定91好

排緊91net宿舍,咁幾時排到先,大抽獎前未排到就唔洗諗91啦,88net係老爺地址,你細路恆常住边先,如住62為主,咁即係借地址,犯法喎,住緊62就抽62,最多排到91宿舍時插班。不過自行任選全港學校,你都可以抽91,不過到時如未有91宿舍,就要諗掂點樣每天由荃灣去沙田返學

引用:排緊91net宿舍,咁幾時排到先,大抽獎前未

原帖由 helenmail421 於 16-03-17 發表
排緊91net宿舍,咁幾時排到先,大抽獎前未排到就唔洗諗91啦,88net係老爺地址,你細路恆常住边先,如住62為 ...
自行想入嘅學校15分都無機會,都無得搏
小朋友週末都會住88嗰邊,所以唔算借地址
本身諗住都係62先,搬左先再轉校,只係怕到時唔知有咩學校收

醒目開學勳章 貢獻勳章

既然遲早都轉沙田網,就多一事不如少一事,留响62,照抽,到時要搬先轉校囉!
俾你用88抽到又點?都返唔到學!
恐龍家

引用:而家住62,但排緊宿舍,2至6年內會搬去91,

原帖由 dim731 於 16-03-16 發表
仔仔今年K2,9月就揀學校,決定唔到抽邊個網好 ...
荃天呢間就唔好考慮,有朋友女上年考級二十幾名已經派到去B2李城壁,可以想像呢間既水平係點。不過荃天唔明點解又有唔少人報,可能啲家長貪地點方便卦。

看你情況, 如按規, 你現在係無得諗的, 自行當然邊度都得, 統一就只可以62網.
小朋友週末住88嗰邊唔會計恆常地址, 按正規係唔可以用黎抽學校.   
‹ 上一主題|下一主題