用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 點解咁多人鍾意41校網
go

點解咁多人鍾意41校網 [複製鏈接]

上親新聞(借地址,爭崩頭之類負面新聞)都系41校網,好少提到11,12校網。之前我一路覺得中西區多名校,仲諗住第日搬過去大抽獎,唔通宜家世界變了,41校網變作最吃香?就因為喇沙?

不過我就鍾意住港島多D,只知港島中學有英皇和皇仁,小學又真唔知有咩名校,如果系男仔,想住港島,11同12哪個校網好D?

我知有D人會講要選擇最適合自己小朋友的學校,不要一路追捧名校,但香港咁多小學,無從揀起,唯有從名校揀起
   0    0    0    0

睇下要不要選有直屬中學那種

41網就只因女既MCSPS, 男既就LS小学而出名~

引用:41網就只因女既MCSPS,+男既就LS小学而出名~

原帖由 Yanamami 於 16-03-13 發表
41網就只因女既MCSPS, 男既就LS小学而出名~
再加上唔知點解傳媒每年都喺報名或放榜時都到LS門口做訪問,先至令41網仿似兵家必爭之地。其實其他校網都有唔少好嘅官津學校,唔使一定去41網為咗呢兩班學校嘅。

Soundervolt 發表於 16-3-13 10:30
再加上唔知點解傳媒每年都喺報名或放榜時都到LS門口做訪問,先至令41網仿似兵家必爭之地。其實其他校網都有 ...

可能九龍塘係高尚低密度住宅区,傳媒又有話題話花左幾多千万專登搬去得个吉,dramatic d嘛……

係咪41嗰兩間係勁出名 而11 12就冇d「咁」出名的?

回覆:點解咁多人鍾意41校網

可能依家多咗大陸家長認識41網
港島區對佢哋嚟講有啲遠

‹ 上一主題|下一主題