用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 請問:沒讀PN,對K1申請學校有沒有影響? ...
go

請問:沒讀PN,對K1申請學校有沒有影響? [複製鏈接]

沒讀PN,對K1申請學校有沒有影響?會不會看到報名表上沒PN資料,就減少面試的機會?

0    0    0    0

回覆:請問:沒讀PN,對K1申請學校有沒有影響?

我覺得無。我大仔無讀N班、細女K1報名表無填PN資料,兩個都有不錯的 offer.

回覆 LLKK 的帖子

真好。我這次報4間N班,只有一間錄取,但離家太遠,不打算去讀。打算在家附近上playgroup,等K1再努力😛

引用:回覆+LLKK+的帖子 真好。我這次報4間N班,

原帖由 meetrush 於 16-03-11 發表
回覆 LLKK 的帖子

真好。我這次報4間N班,只有一間錄取,但離家太遠,不打算去讀。打算在家附近上playgrou ...
其實N班不是必讀,嚴格來說,成個幼稚園都可以自己教的。我仔都係 playgroup 再上K1的。

面試機會唔會受影響, 但評核嘅人可能會用嚟做評核參考. 講到尾, 都係面試表現最緊要.

vpo0615 發表於 16-3-11 14:43
面試機會唔會受影響, 但評核嘅人可能會用嚟做評核參考. 講到尾, 都係面試表現最緊要. ...
原來如此。就怕填報名表,沒有PN班經驗,學校就把我們踢走了啊😖

回覆:請問:沒讀PN,對K1申請學校有沒有影響?

我覺得冇!寫左讀PN資料反而in K1 時比校長challenge!你都讀緊XX,做乜仲來申請我們學校。

學校通常覺得讀左pN,敎時會咁辛苦

引用:我覺得冇!寫左讀PN資料反而in+K1+時比校長

原帖由 Luanbaby 於 16-03-12 發表
我覺得冇!寫左讀PN資料反而in K1 時比校長challenge!你都讀緊XX,做乜仲來申請我們學校。

...
您說的有道理

好好彩我去幼稚園IN K1時無人CHALLENGE, 似乎佢哋都幾WELCOME小朋友有讀PN.
‹ 上一主題|下一主題