用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 沙田升中家長交流
樓主: yuensy
go

沙田升中家長交流 [複製鏈接]

引用:至於校長問題,幾好學校都有換校長的一日,

原帖由 fatman69 於 16-03-12 發表
至於校長問題,幾好學校都有換校長的一日,相信以沙田區現在的激烈競爭,校長不會差得去邊。
功課及考試方 ...
fatman69,請教一下,我小朋友喺一呂讀緊四年級,keep住全級頭十幾名,假如佢下年都keep到呢個成績,應該點揀校呢?
本來一直諗住揀呂中,但又有冇第啲選擇呢?

引用:亞女今日都係見完沙崇,篇文係講Facebook,

原帖由 elysemama 於 16-03-19 發表
亞女今日都係見完沙崇,篇文係講Facebook,曾肇添篇文講McDonald的起源,佢叫呢part做verbal comprehension ...
你囡囡果組齊人嗎?我哋有個no show

引用:Quote:原帖由+fatman69+於+16-03-12+發表至

原帖由 fionacat 於 16-03-21 發表
fatman69,請教一下,我小朋友喺一呂讀緊四年級,keep住全級頭十幾名,假如佢下年都keep到呢個成績,應該點 ...
成績已很好,直資應盡報,穩陣自行可曾+呂,較進取可QC+呂,搏命些可QC+曾,統一補番呂中行頭!

回覆 fionacat 的帖子

一呂小朋友如有好叻才藝, keep 到級top 10, 可考慮qc+ls, 如冇才藝, 要top 5才考慮qc吧.

引用:Quote:原帖由+elysemama+於+16-03-19+發表

原帖由 kimmy2006 於 16-03-21 發表
你囡囡果組齊人嗎?我哋有個no show
我囡果組齊人,亞女話大家實力不相伯仲,同組對手都有好表現!

‹ 上一主題|下一主題