用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 你們買咩牌子書包比小學生用?
go

你們買咩牌子書包比小學生用? [複製鏈接]

大仔用緊lego2年,想買過新,Beckmaxx ,Sevxx,有冇用家?可否分享下。

我買lego 是貪佢個底係膠,冇咁容易爛。
但我覺得都是一點點重。。

4    0    0    0

Doobi 發表於 16-3-9 12:12
大仔用緊lego2年,想買過新,Beckmaxx ,Sevxx,有冇用家?可否分享下。

我買lego 是貪佢個底係膠,冇咁容易爛。 ...
我係BeckmaXX, 因為較輕又貼背, 個型比較slim。之前用SPI, 重到呢

回覆:little_yolky 的帖子

外國訂會平些嗎?

醒目開學勳章 貢獻勳章

Beckmxx 做緊折(要like/share 佢FB),我諗緊買egrobag 定 beckmxx,因為舊年俾細仔揹過E上身,佢好鍾意!但就貴幾百囉

little_yolky  幾百蚊,出街食少餐飯啦  發表於 16-3-11 15:23
恐龍家

回覆:你們買咩牌子書包比小學生用

Beckman, 輕身,貼背,容量夠,我仔用嘢咁粗都未爛

回覆:Doobi 的帖子

我用sevxx,我覺得很好,輕,料好耐用,一個用了三年想換買過個新嘅但吾捨得,因為一點破也沒有,個人覺得好好用

請問BECKMAN VS ZEVEN 又邊隻好啲呢?

醒目開學勳章

Seven
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!You're my sunshine. My only sunshine. U make me happy when skies are grey. You'll never know dear. How much I Love U. Please don't take my sunshine away.

醒目開學勳章 貢獻勳章

買SEVEN要注意,小一生細粒,未必揹到!SEVEN 相對大過其他品牌
如果真係鍾意,建議去ebay睇睇,有細d嘅size,亦平過HK買好多

我大仔用緊,真心覺得唔錯!好耐用!
恐龍家

我用開Lego, 但放完書仲是好重,請問Seven是否輕一些?其實有冇買行出背囊之類做書包呢?會唔會輕啲?呢排Search 緊見Beckman Facebook 話Online 做緊八五折,都考慮僅買邊個……

引用:我用開Lego,+但放完書仲是好重,請問Seven

原帖由 Doray 於 16-03-11 發表
我用開Lego, 但放完書仲是好重,請問Seven是否輕一些?其實有冇買行出背囊之類做書包呢?會唔會輕啲?呢排S ...
我是seven 用家,seven 的返計除了輕,用料靚 , 真係耐用。 另一個特點是 當背上身上配合腰的承托, 會冇咁重。
因有時阿女學琴,我單膊 就覺勁重,但背到上身,重量 感覺又唔係咁重。

回覆:你們買咩牌子書包比小學生用?

我是seven 用家,seven 的「設」計除了輕,用料靚 , 真係耐用。 另一個特點是 當背上身上配合腰的承托, 會冇咁重。 因有時阿女學琴,我單膊 就覺勁重,但背到上身,重量 感覺又唔係咁重。

Doray  Thanks!  發表於 16-3-16 14:03
‹ 上一主題|下一主題