用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 將軍澳 南豐Greenfield 如何??
go

將軍澳 南豐Greenfield 如何?? [複製鏈接]

因為我好遲先決定申請N班, 好多好學校都一早interview完, 唔再接受申請.

剛收到南豐Greenfield 有PM班, 可以約去interview, 大家覺得呢家學校好嗎??

0    0    0    0

無人有相關資訊嗎...??

回覆:wingchan515 的帖子

想問下依間係咪直資?學費貴嗎?

dorothy802 發表於 16-3-9 23:01
想問下依間係咪直資?學費貴嗎?

呢間係私營, 學費我估大約$5000-/month

回覆 wingchan515 的帖子

唔錯架, 難得有得in 試下啦

請問你幾時去交申請表架?我B係2014/12月尾BB,知道而家可以去問插班嗎?

回覆:將軍澳 南豐Greenfield 如何??

報pn 定k???

Syauyau 發表於 16-3-21 13:44
請問你幾時去交申請表架?我B係2014/12月尾BB,知道而家可以去問插班嗎?

...
你可以試下打電話問, 我之前都係打電話查詢, 留資料.

bebe_mama 發表於 16-3-26 01:46
報pn 定k???
PN, pm offer only.

We didn't have offer from greenfield , so wanna ask hahaa

呢間有冇全日架?

gloriayps 發表於 16-4-11 00:42
即係唔係咁好呀??

PN 我以環境安全&老師有無愛心耐性為首要⋯⋯greenfield 要上2條長樓梯先上到課室,我有d 擔心。2歲人仔路都未行得好穩⋯⋯跌親都唔知。另外,PTH 某老師態度不太好&無耐性,英文老師我遇到嘅都係南亞,可能佢有net, 但我未見到

一共就报了将军澳区的二间幼稚园,一间坑口翠茵,一间南丰绿茵。二间都收了。最终选择了绿茵,虽然有长长的楼梯,但是我女儿好中意。次次过去都想爬。。。就当锻炼身体了。如果有2016年9月1号开学的妈咪,可以建一个WHATSAPP GROUP。我女读的是英普班。

回覆 gloriayps 的帖子

小兒讀K1, 舊年N班都考慮左好耐留唔留K1, 因樓下學X園都有OFFER, 結果我同爸爸都無後悔。因為校長, 主任, 老師至姐姐都好有心, 我個仔返少日學都唔制, 學野程度都好高, 但佢反而成日返到屋企都要話溫習同做功課, 我地好意外, 舊年仲係掛住玩, 見到佢好有歸屬感!
不過學校好多活動, 要參加哂都幾係!全校見到有2個唔係白人老師, 其他以我所見到都係白人, 有6, 7個到。

wingchan515 發表於 16-3-8 12:58
因為我好遲先決定申請N班, 好多好學校都一早interview完, 唔再接受申請.

剛收到南豐Greenfield 有PM班, 可 ...
After i joined their pg, i decided not to accept the offer, i can't feel they have "heart" and at the final day, PTH teacher and NET were argued........
‹ 上一主題|下一主題