用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 怡寶中英文or躍思(栢蕙)幼稚园
go

怡寶中英文or躍思(栢蕙)幼稚园 [複製鏈接]

啱啱返港,准备給女女讀2016/17. K1班上午班,果兩間都有位,拣边间好D?離屋企都比較近。

0    0    0    0

引用:啱啱返港,准备給女女讀2016/17.+K1班上午

原帖由 kellysxl 於 16-03-05 發表
啱啱返港,准备給女女讀2016/17. K1班上午班,果兩間都有位,拣边间好D?離屋企都比較近。

...
請問怡寶在哪裡?

回覆:怡寶中英文or躍思(栢蕙)幼稚园

兩間也是差不多罷,但怡寶樓下是食肆,個人覺得不太理想。

躍思在屋苑內地下,怡寶在舊樓2樓,感覺躍思環境好D

回覆:tammycby 的帖子

就是怡寶系中英文有没优势d

回覆:torocat2010 的帖子

英皇道上,casa对面

完全🈚️了解香港d幼稚园,真系头痛

HI,我仔而家是讀怡寶K2,佢是細B(11月份出世),當年報左好幾間學校,有D報左無得IN,有D IN左但要讀下午班,因我自己要返工,希望囝囝讀上午班,方便送佢返學,由嫲嫲接放學。 最後呢間收左我仔,因為收生唔嚴,K1我仔讀上午班,K2轉讀全日班。 所有小朋友入學開始要背弟子規,每個學期會背一小段文。 K1下學期練畫線條,K2開始學寫字。
學校有一部分小朋友係印巴籍,有一部分係講普通話。

我的仔仔係躍思讀緊。做為家長,真心覺得佢地的老師真係好有耐心和愛心。值得推薦。

‹ 上一主題|下一主題