用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 派位有關時間表
go

派位有關時間表 [複製鏈接]

請問教育局幾時會出學生次第給學校?學校向教育局提交自行名單的限期係幾時?

0    0    0    0

+3金熱血 貢獻勳章

引用:請問教育局幾時會出學生次第給學校?學校向

原帖由 lovingparent 於 16-03-05 發表
請問教育局幾時會出學生次第給學校?學校向教育局提交自行名單的限期係幾時?

...
中學應該已經有有報佢間學校的學生的成績次第.....

小學唔會有.....

自行階段的取錄名單?6月前掛...但無論幾時交,對學生都無分別,都係要到放榜日先會知結果

引用:Quote:原帖由+lovingparent+於+16-03-05+發

原帖由 chan803 於 16-03-05 發表
中學應該已經有有報佢間學校的學生的成績次第.....

小學唔會有.....
謝謝回覆!唔明點解個遊戲規則要我地等咁耐,明明學校已經決定左仲要等到7月,玩死人

引用:Quote:原帖由+chan803+於+16-03-05+發表中

原帖由 lovingparent 於 16-03-06 發表
謝謝回覆!唔明點解個遊戲規則要我地等咁耐,明明學校已經決定左仲要等到7月,玩死人

...

一同公佈就係佢地所謂嘅公平嘛 ! 講真有好有唔好啦。(事實有部份已被直資取錄嘅學生餘下嘅考試都唔會再盡力考 )
如果自行一收就公佈,有機會已有位嘅學生呈3就會放鬆晒手腳,影響整體成績,無形中未被取錄嘅學生已被定為次等,對學生壓力會更大。

所以如直資又公佈先,自行又公佈先,餘下未被取錄嘅學生及家長相信就如熱爐上的螞蟻,比一同公佈更難受。

YDLFATHER    發表於 16-3-6 11:15

回覆 lovingparent 的帖子

三月中會有名單到中學,所以第3⃣️次呈分是對自行沒有幫助的!四月頭報名單,但不准通知家長!

回覆 洋蔥頭媽咪 的帖子

‹ 上一主題|下一主題